Veel mensen houden van een beetje extra door de thee; een beetje citroen of een scheutje melk. Maar kaas? Dat is nou niet echt een van de eerste dingen die in je opkomt. Toch is het een heuse trend in Azië. Het drankje komt uit Taiwan, maar in Amerika lopen ze er ook al warm voor!

Dus het is warme thee met wat, gewoon wat kaas erover?

Het is geen warme thee en er gaat ook niet gewoon een stuk kaas over. De kaasthee lijkt meer op een ijsthee.

Kaasthee

Hoe maak ik het?

Heel simpel. Je zet een lekkere kop thee naar eigen keuze en schenkt dit vervolgens over een groot glas met ijsklontjes. Vervolgens moet je gecondenseerde melk, slagroom, roomkaas, zout en suiker kloppen totdat het stevig is, maar ook luchtig. Het moet een beetje overeind blijven staan wanneer je de garde eruit haalt. Dit mengsel schep je vervolgens over de koude thee. Als je wilt kun je het nog besprenkelen met wat matchapoeder, zout en kaas.
Door de thee te drinken onder een hoek van 45 graden, proef je zowel de kaas als de thee.

Bronnen:

  • Goldhoorn, C. "Kaasthee verovert de wereld - zo maak je het zelf" 7DAYS, 1 december 2017. Geraadpleegd op 19 januari 2018. http://www.sevendays.nl/raar-video/kaasthee-verovert-de-wereld-%E2%80%93-zo-maak-je-het-zelf
  • Larbi, M. "Cheese tea exists and it's threatening to come to the UK" Metro. 14 september 2017. Geraadpleegd op 19 januari 2018. http://metro.co.uk/2017/09/14/cheese-tea-exists-and-its-threatening-to-come-to-the-uk-6928090/
  • Stolk, N. "Kaasthee verovert de wereld" AD, 18 november 2017. Geraadpleegd op 19 januari 2018. https://www.ad.nl/koken-en-eten/kaasthee-verovert-de-wereld~a52c26a3/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *