Bijzonder theemuseum

Theepot museum? Jazeker in China in de thee provincie Guizhou staat sinds kort een wel erg bijzonder theemuseum. Het Chinese theemuseum in de Chinese thee provincie Guizhou heeft namelijk de vorm van een gigantische theepot!

Het erg bijzondere theemuseum in de vorm van een theepot is maarliefst 73.8 meter hoog. Het museum staat in Meitan County. Meitan county is een gebied in de Chinese provincie Guizhou. Meitan County staat bekend als het geboorte gebied van groene thee. Groene thee uit Meitan County heeft een erg goeie reputatie.

Met een vloeroppervlak van ruim 5.000 vierkante meter, een maximale diameter van 24 meter en een capaciteit van 28,360.23 kubieke meter, is het Meitan thee museum veruit het grootste theepot gevormde gebouw op aarde.

Het vorige record stond op de naam van William Babe bouwer van The Chester teapot.
Vorige record houder the Chester teapot.

1 gedachte over “Bijzonder theemuseum”

  1. Je hoeft niet zo ver weg te gaan om een theepottenmuseum te bezoeken. In Swartbroek, een dorpje van de gemeente Weert, staat een theepottenmuseum. U vindt er inmiddels 1241 ‘gekke’ theepotten. De oudste dateert uit 1880. het ontstaan van het museum en de openingstijden staan op de site. De entree is gratis

    Beantwoorden

Plaats een reactie