Boeren mogen paarse thee verbouwen

In Kenia heeft de regering akkoord gegeven aan de boeren voor het verbouwen van Paarse thee. Deze paarse thee heeft een hoge medicinale waarde. De rechten zijn afgegeven door The Tea Research Foundation of Kenya (TRFK). De paarse theesoort valt onder de categorie speciality tea. Speciality tea’s zijn bijzondere theeën zoals Pu-erh, witte theesoorten in kleine oplages, fairtrade etc. Deze markt is de afgelopen jaren gegroeid en met de paarse thee willen de Kenia’se boeren ook een kans hebben op de specialty tea’s markt.

Volgens de TRFK heeft de nieuwe paarse thee cloon hogere gezondheidsvoordelen ten opzichte van bijvoorbeeld groene thee.

Paarse thee het moet niet gekker worden 🙂 erg benieuwd naar die paarse thee in iedergeval, vooral die gezondheidsvoordelen zijn erg interessant.

Bron: businessdailyafrica.com | Lees hier meer over deze paarse thee

 

8 gedachten over “Boeren mogen paarse thee verbouwen”

  1. Deze gedachten gingen ook door mijn hoofd bij het lezen van dit stukje 🙂 … we gaan het zien/ proeven/ horen! Hoop dat er wel enig vorm van controle is want wat ik tot nu toe van Afrika heb mee mogen maken is dat de regeltjes er niet altijd even nauw worden genomen haha

    Beantwoorden

Plaats een reactie