Bubble thee, de nieuwe thee trend uit Taiwan

De bubble thee trend is al een tijdje gaande, in Taiwan is het hot en inmiddels ook in de westerse wereld waaronder Amerika & Engeland. Bubble thee is bedacht in 1980 in Taiwan en vanuit daar verspreide het zich snel door heel Azië en inmiddels ook via de Chinatowns in Amerika, veelal in de verschillende universiteitssteden. Overal schieten hippe zaken de grond uit die zich veelal richten op de verkoop van bubble thee.

Het grootste bubble thee merk momenteel is Chatime, naast het merk zelf hebben zijn ook vele vestigingen in Azië maar ook in Amerika, Engeland & Australië (450 inmidels) waar je kunt genieten van lekkere bubble theeën. Een nieuw merk is er inmiddels ook op de markt gekomen, Happy Lemon.

Bubble thee (parel melk thee) is een drankje op basis van thee, waarbij groene en zwarte thee het meest gebruikt worden, gemengd met fruit of fruitsap en/of melk. Verder bevat de bubble thee parels die gemaakt zijn van tapioca. De ingrediënten van bubble thee variëren enorm, er is zelfs een ijs versie zoals de bekende “slush puppies”, meestal op basis van thee en fruit.

Aanvulling via Theegek.nl; Bubble tea word ook in Nederland bij een aantal trendy zaken geserveerd. In Amsterdam bij A-Fusion Food&Drinks, zeedijk 130 in Amsterdam, of Bloemies sidewalk café 1e verdieping Kalvertoren Amsterdam. In Rotterdam kun je het drinken bij Happy Sushi, kruisplein 42.

We hebben het zelf nog niet geprobeerd, ik was vorig jaar in Malasie maar toen was hij daar nog niet open helaas. Zodra ik het geprobeerd heb, en dat gaat gebeuren want ik ben erg benieuwd:) dan zal ik mijn ervaringen plaatsen.

6 gedachten over “Bubble thee, de nieuwe thee trend uit Taiwan”

  1. Het drankje lijkt me heerlijk! Ik vind alleen de website van Chatime niet zo mooi – beetje druk – wat ik dus weer jammer vind omdat het ook bijdraagt aan de beleving en emotie…

    Beantwoorden
  2. Er is nu ook bubble tea in fles: Coobo bottled bubble tea. Lekker fris. Weinig calorieen. Op basis van groene thee in mango-citroen smaak. Komt uit duitsland. Ook te krijgen in Oostenrijk, Zwitserland en Luxembug. Binnenkort ook in Nederland te krijgen

    Beantwoorden

Plaats een reactie