Darjeeling Ambootia First Flush 2010

De First Flush Darjeeling duikt sinds kort weer op in de verschillende thee webshops en winkels. Wij bij de De gebroeders T hebben de First Flush Darjeeling van dit jaar al uitgeprobeerd, hierbij een uitgebreid verslag van onze ervaring met deze bijzondere thee. Meer informatie over de Darjeeling thee lees je hier.

Darjeeling Ambootia First Flush 2010

De First Flush Darjeeling die wij uitprobeerden is afkomstig van de Ambootia plantage uit India en is 100% biologisch. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het was een heerlijk kopje thee!  De first flush darjeeling van dit jaar verschilt zeer sterk per plantage, dit zie je ook terug in de prijs van de Darjeeling First Flush. Wij hebben bewust voor deze zachte bloemige First Flush van de Ambootia plantage gekozen omdat wij de meeste First Flush soorten al snel te kruidig vinden.

Onze bevinding

Een heerlijk en toegankelijk kopje First Flush Darjeeling thee rechtstreeks van de Ambootia plantage uit India! Deze First Flush heeft een zeer licht aftreksel en een zachte, frisse smaak. De smaak was minder vol dan wij verwacht hadden, wat wij een positief punt vonden. Wel herkenden wij de zeer kenmerkende bloemige smaak.

Tips voor het kopen van First Flush Darjeeling

  1. Er is altijd namaak Darjeeling thee in de omloop. Daarom is het aan te raden je thee bij de vertrouwde thee webshops en winkels te kopen. Ook kan je letten op het Darjeeling thee keurmerk.
  2. Ruik altijd eerst even voordat je Darjeeling thee koopt. Indien de geur niet bevalt, laat dat niet gelijk afschrikken want de smaak kan heel anders uitvallen. Bij een webshop kan je het beste eerst een sample bestellen indien dit mogelijk is.

Plaats een reactie