De tijdloze thee traditie

Om het weekend in te luiden & ik hoop een lekker weekend vol heerlijke theeën, een leuk en kort filmpje over thee, ons favoriete onderwerp hier op de Theeblog.

Thee, het populairste drankje op de wereld naast water (natuurlijk). Het drinken van thee is ontstaan in China. Het drinken van thee wordt al generaties lang gedaan, en thee drinken gebeurd over de hele wereld. Elke cultuur kent weer zijn eigen gewoontes, tradities en ceremonies en een lange geschiedenis. Iets waar ik persoonlijk geen genoeg van kan krijgen. In veel culturen over de hele wereld is thee drinken een sociaal bindmiddel, een moment van reflectie of van verzoening of juist een gastvrij gebaar.

Onderwerpen in deze thee film

Onderwerpen en personen die in het onderstaande filmpje aanbod komen zijn o.a. Takeshi Watanabe, een Japanse thee kenner die les geeft in de thee cultuur op het Connecticut college. Lu Yu en Ch’a Ching, het eerste boek in de wereld over thee. Een stukje over het ontstaan van de Boston Tea Party en iemand van Tea Gschwendner, een Duits thee bedrijf die inmiddels ook in Amerika zijn winkels heeft geopend. Als afsluiter zie je een Afternoon Tea Expert.

Het filmpje in de pagina verwerken ging helaas niet. Druk op het plaatje om de video te bekijken.

The effect of tea is cooling and as a beverage it is most suitable. It is especially fitting for persons of self-restraint and inner worth.
– Lu Yu (715-803), Ch’a Ching

Plaats een reactie