De World Tea Expo 2011

World Tea ExpoHet is alweer vier dagen geleden maar van 24 tot 26 Juni werd de World Tea Expo gehouden in in het Las Vegas Convention Center. Drie dagen vol activiteiten, netwerken en natuurlijk thee. Helaas spreek ik niet uit eigen ervaring want wij hebben de World tea expo nog niet mogen bezoeken, wie weet volgend jaar!

World Tea Expo, wat is het

De World Tea Expo is een jaarlijks terugkerende vakbeurs (business to business) die zich helemaal richt op speciale thee. De World Tea Expo is ook bedoeld voor het samen brengen en creëren van een levendige thee gemeenschap, iets waar Theeliefhebbers online mee bezig is. World Tea Expo is na de Hong Kong International Tea Fair, de grootste vakbeurs en conferentie in de wereld voor thee!

Deelnemers en bezoekers World Tea Expo

Jaarlijks komen er rond de 6000 deelnemers naar de World Tea Expo, voornamelijk kleine detaillisten 44% en horeca ondernemingen 31% uit landen als de United States, Panama en Mexico. Er zijn ook elk jaar een aantal grote deelnemers aanwezig, dit jaar waren dat Adagio Teas, American tea room, Art of tea, Dilmah en voor het eerst het Nederlandse theemerk Original First Tea.

id=”1786″ type=”post”]Original First Tea was met hun bijzondere moderne designs, frisse uitstraling en 100% biologische thee een waardevolle toevoeging aan de thee beurs. Wij hebben recentelijk de thee van Original First Tea geprobeerd en zijn erg enthousiast over de thee en het merk zoals je id=”1786″ type=”post”]hier in het artikel over Original First Tea kunt lezen. Omdat wij zelf niet aanwezig waren, vroegen wij aan Jose van den Blink van Original First Tea hoe zij de World Tea Expo ervaren heeft.

Jose van den Blink: “Er werd veel losse thee gepresenteerd terwijl wij wel aan het publiek merkten dat Amerika theezakjes wil! Vandaar ook een fabrikant die gespecialiseerd was op het gebied van piramide builtjes gemaakt van maïs, waardoor de zakjes biologisch beter afbreekbaar zijn. Verder werd er veel aandacht besteed aan Ice tea, dat flink populairder is in Amerika dan in Nederland, vanwege de warmte natuurlijk. Met ons merk Original First Tea hebben wij ons op de beurs wel volledig kunnen onderscheiden door een compleet concept voor zowel de food & beverage als de retail markt te bieden. Dit alles in een modern jasje, waardoor wij weer met een trots gevoel kunnen terugkijken.”

World Tea Expo activiteiten 2011

Naast de North American Tea Championship was er nog een geheel andere wedstrijd. De Tea Infusion Challenge, een competitief evenement waarbij de geselecteerde deelnemers vochten om als de beste infusionist gekozen te worden.

De 4 deelnemers aan de Tea Infusion Challenge

  • Kasia Vermaire
  • Steven Downer
  • Amy Lawrence
  • Jonathan Munsayac

En jawel, onder deze 4 deelnemers was zoals je hierboven ziet ook de eerste vrouwelijke theesommelier van Nederland en winnaar van de Dilmah NK Theesommelier 2010,  Kasia Vermaire. Steven Downer won uiteindelijk de Tea Infusion Challenge maar werd op de hielen gevolgd door Kasie Vermaire die een prachtige prestatie heeft neergezet.

Kasia deed uitgebreid verslag van haar dagen op de World Tea Expo die je kunt lezen op de nieuwe thee website Specialtytea.nl.

Naast de spannende Challenges waren er ook verschillende workshops dit jaar

  • Koken met thee, workshop waarbij men alles leert over thee en spijs
  • Business Boot Camp, workshop voor startende ondernemers
  • World Origin Tasting Tour, thee proef workshop.
  • En nog veel meer

Ook werd dit jaar weer de North American Tea Championship gehouden (voorheen de tea championship). Bij de North American Tea Championship worden theeën van verschillende aanbieders beoordeeld om de hoogste kwaliteit en best smakende thee die commercieel beschikbaar is in de Noord-Amerikaanse markt te onderscheiden. De North American Tea championship bestaat uit twee klassen:

  • Hot Tea
  • Iced Tea

Impressie word tea expo 2011

Whats next

Er is nog even tijd om weer op adem te komen, maar niet te lang. Want de volgende internationale thee beurs staat namelijk alweer voor de deur. Ik heb het natuurlijk over de Hong Kong International Tea Fair. De Hong Kong International Tea Fair zal gehouden worden in het Hong Kong Convention and Exhibition Centre van 11 tot 13 Augustus.

1 gedachte over “De World Tea Expo 2011”

Plaats een reactie