Diëten met thee, kan dat?

Afvallen met groene thee,  snel op gewicht met pu-erh en vet verbranden met kruidenthee en natuurlijk de speciale afslank melanges van bijvoorbeeld dr jian. Het mag wel duidelijk zijn dat thee en afvallen een populair onderwerp is.

Hoe kan het anders dat alle Aziatische mensen zo mooi slank zijn? 🙂

Er zijn vele sites maar ook bladen waar je alles kan lezen over het afvallen met thee, hoe en waarom het werkt! Ik zelf kan ondertussen door de bomen het bos niet meer zien, de een na de andere universiteit of instantie publiceert hun bevindingen op het gebied van afvallen met thee, maar durven het nooit met 100% zekerheid te zeggen. Er lijkt altijd een zekere twijfel aanwezig te blijven, en met deze twijfel komt altijd weer de vraag, kan ik afvallen met thee?

Kan ik afvallen met thee?

Groene theeWanneer mij deze vraag gesteld wordt zeg ik altijd volmondig ”nee, je kan niet afvallen met thee alleen” echter denk ik dat thee wel een belangrijke ondersteunde bijdrage kan leveren. Hierbij moet ik wel direct zeggen dat ik geen opgeleide expert ben in diëten, maar wel van thee! Hieronder heb ik mijn eigen voorbeeld geschreven van een ondersteunende rol die ik denk dat thee kan spelen bij het afvallen/diëten.

Diëten met thee

Thee is een ontzettend goed vervangend middel voor andere suiker houdende frisdranken en sapjes. Ik dronk zelf vroeger veel frisdrank maar verving mijn favoriete frisdranken met thee, eerst nog met een schepje suiker maar later ontdekte ik veel heerlijke zoete en fruitige melanges, waardoor zelfs suiker voor een zoete kou als ik overbodig werd. ik verloor in die tijd aardig wat gewicht met deze kleine aanpassing, ook merkte ik zelf al snel dat ik veel minder honger kreeg en veel meer thee dronk.

Thee is een goede vervanger voor frisdranken en onderdrukt vaak het gevoel van honger, alleen al hierdoor denk ik dat thee een goede bijdrage kan leveren aan vele verschillende diëten.

Ik denk alleen niet dat dit de hoofdreden moet zijn om te beginnen met het drinken van thee! Thee is een heerlijke en gezonde aanpassing die je kan doen in je leven gericht op de lange termijn.

Gezond zijn of worden met thee

Over de definitie van gezondheid kan gediscussieerd worden, laten we ervoor het gemak van uit gaan dat jij gewoon lekker energiek, gebalanceerd en gelukkig door de dag wilt heen huppelen! Wat kan thee dan hieraan bijdragen?

Thee kan gecombineerd met andere gezonde bezigheden, gewoontes en genoeg slaap zeker bijdrage aan een energieke dag! Dit alleen al omdat thee net zoals koffie ook cafeïne bevat alleen dan bekend onder de naam theïne wat een synoniem is voor cafeïne. Mede door de samenstelling van thee en de kleinere hoeveelheid theïne zorgt de theïne in plaats van de cafeïne voor een meer stabiele en opwekkende werking. Wat betreft gebalanceerd en gelukkig door de dag huppelen, denk ik dat thee in ieder geval voor het balans gedeelte kan zorgen,  ik wordt zelf wel erg blij van een lekker kopje thee en kan hiervan erg genieten, maar gelukkig is misschien een wat te groot woord!

Thee een lekkere, gezonde drank en leuke bezigheid

Conclusie thee is een lekkere en zeker niet ongezonde drank en ook nog een leuke bezigheid indien je er ook geïnteresseerd in bent. Thee is een drank met een rijke geschiedenis en grote diversiteit qua soorten en smaken, er is genoeg te leren en er is een geschikt smaakje voor iedereen!

Wil je meer weten over de feiten wat betreft thee en afvallen en thee en gezondheid? Klik dan hier of hier

2 gedachten over “Diëten met thee, kan dat?”

  1. Hahaha tja, dat Aziaten slank zijn (over het algemeen dan…) is uiteraard een combinatie van meerdere factoren. We dachten dat het door de rijst kwam 😉 maar thee drinken is absoluut een veel gezonder alternatief dan frisdrank of kant-en-klare sappen drinken. Las ergens dat er in NL al voor WO II 2 x zoveel thee werd gedronken en na de oorlog is het nu nog gemiddeld 2 kopjes per dag door de opmars van frisdrank… tja en ik kan je zeggen dat ook in Azië de mensen al een stuk minder slank zijn 😉

    Beantwoorden
  2. Wow dat is wel een groot verschil & toch een duidelijk signaal .. toen ik mijn eerste stapjes in Azië zette zag ik ook niet meer alleen slanke mensen, iedereen terug aan de thee! 😀 merk bij mijzelf ook positieve veranderingen…

    Beantwoorden

Plaats een reactie