Douwe Egberts gaat voor duurzaamheidOp termijn wil Douwe Egberts consumenten alleen 100% duurzaam gecertificeerde koffie- en thee voorzetten. Douwe Egberts streeft ernaar dat 80% van alle in Nederland verkochte koffie duurzaam is in 2015. Op het VMT Food Event komt het duurzaamheidsbeleid van Douwe Egberts uitgebreid aan bod.

Douwe Egbert’s duurzaamheidsbeleid met als motto ‘Duurzamer van teelt tot kop’ berust op zes pijlers:

 • Duurzame teelt van koffie en thee
  Sinds 2002 traint de Douwe Egberts Foundation 20.000 kleine koffie en theeboeren. Ongeveer een derde van alle Europese koffie en thee draagt een duurzaamheidscertificaat van Utz Certified
 • Milieubewuste productie- en verpakkingen
  DE wil een energiereductie bereiken van 20% in 2015 ten opzichte van 2005. Sinds die tijd daalde het energieverbruik al met 15%  en het waterverbruk zelfs met 30%. Ook wil DE de hoeveelheid verpakkingsmateriaal terugbrengen.
 • Verantwoorde consumptie.
  Het energieverbruik van de koffie-automaten daalde de afgelopen vijf jaar met 15%
 • Energie-efficiënt transport
  Ruim 10% minder CO2-uitstoot door transport sinds 2007.  In 2015 moet dit percentage 20% bedragen. DE streeft ernaar waar mogelijk wegvervoer te vervangen door het milieuvriendelijker watervervoer.
 • Maatschappelijke betrokkenheid.
  Afgelopen jaar deden ruim 1 miljoen Nederlanders mee aan de Nationale Burendag (samen thee en koffie drinken met de buurt)
 • Gemotiveerde medewerkers
  Douwe Egberts stimuleert medewerkers gezond te leven door bijvoorbeeld een eigen Health Center.

Koffiedik als energiebron bij Douwe Egberts

Douwe Egberts stelt continue verbeterstappen te willen maken als het gaat om duurzaamheid. Een opvallend initiatief is dat de fabriek in Joure voor 25% draait op groene stroom opgewekt uit koffiedik.

Bron: vmt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *