Dutch Tea Blend van Pickwick

Waarschijnlijk heb je hem al lang gezien, of zelfs gedronken, ik heb het over onze eigen Dutch Tea Blend van Pickwick! Pickwick is een van de grootste Nederlandse theefabrikanten die verschillende landen van thee voorziet.

Pickwick heeft in de laatste maanden van 2010 samen met vijfentwintig Hyvers – en fans van Pickwick in het kader van het 400 jaar bestaan van thee in Nederland een nieuwe gearomatiseerde thee op de markt gebracht. De nieuwe gearomatiseerde thee van Pickwick is een echte typische Hollandse thee melange met zwarte thee en sinaasappelschilletjes.

Natuurlijk heeft de nieuwe thee van Pickwick een typische Hollandse naam. Namelijk Dutch Tea Blend, Oranje Pecco.

Oranje Pecco, wat is dat?

De naam Oranje Pecco werd vroeger ook al gebruikt in Nederland door Nederlandse thee handelaren. De Nederlandse thee handelaren hadden het woord waarschijnlijk verkeerd opgepikt in China. Hier spreek men pecco namelijk uit als pek-ho. Met het woord Pecco (ook wel pekoe) gaf men vroeger aan van welk soort en kwaliteit de thee bladeren waren. In het geval van pecco sprak men over zwarte thee bladeren die fijne, jong en donzig waren. Het Pecco-type thee werd bij aankomst begin 1600 in Amsterdam aangeboden aan het huis van Oranje, vandaar de naam Oranje Pecco.

De Dutch Tea Blend

De Dutch Tea Blend is verpakt in een kartonnen oranje en blauwe doosje verkrijgbaar bij alle grote supermarkten. De Dutch Tea Blend van Pickwick Heeft een zachte, fijne en subtiele smaak, en is goed te combineren met suiker maar minder met melk.

De Dutch Tea Blend van Pickwick is een zwarte gearomatiseerde theesoort, zoals op de verpakking vermeld staat. In de verpakking zit 30 gram thee verpakt in theezakjes geschikt voor het zetten van thee in kopjes.

De Dutch Tea Blend van Pickwick heeft een trek tijd nodig van 2 tot er met 4 minuten op 100 graden celcius.

Pickwick high tea actie

Door het sparen van actie zegels die op een aantal actieverpakkingen zitten (zie hier welke) en deze te plakken op de Pickwick Dutch High Tea Card kan je kiezen uit 4 high tea arrangementen op vele verschillende locaties. Zo kan je meedoen aan theeworkshops, theeproeverijen en je kan zelfs voor een weekendje weg sparen voor twee personen. De Pickwick dutch high tea actie loopt tot en met 31 mei 2011.

Meer over de Pickwick dutch high tea actie vind je hier op de website van Pickwick.

Voordat ik het vergeet!

Pickwick pakt het niet kleinschalig aan. Er is zelf een Dutch Tea Blend reclame gemaakt die op tv uitgezonden wordt. Je hebt hem waarschijnlijk al meerdere malen voorbij zien komen, maar hij blijft leuk!

One thought on “Dutch Tea Blend van Pickwick

  1. Goedemiddag mevrouw/meneer van Pickwick,

    Een weliswaar late reactie, maar door omstandigheden heb ik pas zojuist (vanmiddag 15 december 2020) kennisgemaakt – en genóten…! – van de thee, die ik getrokken heb van een zakje uit een monsterverpakking met als THT-datum: 05-2013 (inderdaad: mei tweeduizend dertien!), met opschrift Dutch Tea Blend Oranje Pecco.
    Het cellofaan omhulsel heeft kennelijk het heerlijke aroma van deze Tea Blend perfect vastgehouden en “de tand des tijds” glansrijk doorstaan.
    Deze ervaring wilde ik even kwijt (lees: met u delen).

    Met vriendelijke groet,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.