Duurste thee ter wereld …. van pandapoep

Een Chinese professor is bezig met de ontwikkeling van wat wellicht de duurste thee ter wereld zal worden. Het brouwsel waar An Yanshi aan werkt, is gemaakt op basis van de uitwerpselen van panda’s.

Het is de geleerde menens. Hij heeft inmiddels al vijf ton pandakak verzameld. De professor denkt een ‘gat in de markt’ te hebben gevonden met zijn thee die volgens hem een uniek aroma zal hebben.

Nootachtige smaak

Volgens de vorser zullen de kenners vallen voor de volle smaak van de nieuwe pandakakthee. Zijn bevindingen hebben immers uitgewezen dat panda’s slechts 30 procent van hun voedsel verteren. Bijgevolg zijn hun uitwerpselen rijk aan vezels en voedingsstoffen. De thee die uit de stront zal worden getrokken, zal volgens de professor een rijke, nootachtige smaak hebben.

Straffe koffie

Ter vergelijking: de duurste koffie ter wereld is gemaakt van koffiebonen die opgegeten en gedeeltelijk verteerd werden door de Indonesche civetkat. Voor een pakje Kopi luwak van een halve kilo mag je rekenen op zowat 115 euro.

Via HLN.be

5 thoughts on “Duurste thee ter wereld …. van pandapoep

  1. Wij waren dit jaar in Keulen op de koffie beurs en daar was een stand met Kopi Luwak. Ik heb geweigerd te proeven en die man was not amused. Ik durfde het gewoon niet.
    Zo zal dat ook met de thee uit een panda gat gaan..bleh wat een vies idee..
    Wel een leuk artikel! πŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.