Eerste onafhankelijke theekampioenschap Dutch Tea Championship 2011

Ondanks de toenemende populariteit van thee en alles wat daarmee samenhangt, ontbrak het in Nederland tot voor kort aan een overkoepelend onafhankelijk theekampioenschap.

Met de organisatie van het eerste Dutch Tea Championship voorziet organisator Mijn broer & ik BV in een groeiende behoefte binnen de theewereld. Het jaarlijks terugkerende kampioenschap heeft als doel de theebeleving in Nederland een boost te geven en bovenal elke theeprofessional een podium te bieden zonder deze te verplichten tot het werken metéén (merk) thee.

Toewijding, Authenticiteit en Creativiteit

De competitie is samengevat in drie kernbegrippen: Toewijding, Authenticiteit en Creativiteit. Dit betekent dat van de deelnemer in eerste instantie wordt verwacht toewijding voor het ingrediënt thee te hebben. Daarnaast verwacht de jury dat de kandidaten op juiste wijze een groene en een zwarte thee bereiden. Als slotstuk bereidt de kandidaat een zogenoemde signature. Dit is een creatieve variatie met thee in een drank of gerecht in de breedste zin van het woord.

De juryleden

Een wedstrijd als deze kan natuurlijk niet plaatsvinden zonder een vakbekwame jury. De organisatie zegt dan ook erg trots te zijn op de jury van het eerste Dutch Tea Championship. De juryleden zijn Marjan Ippel, Karel Thieme en Richard Schukkink.

Marjan Ippel

Marjan Ippel is foodtrendwatcher/eetschrijver en is tevens organisator van de allereerste Nederlandse Underground Boerenmarkt. Daarnaast verluchtigt ze events met speeddates met foodtrends, geeft ze tailor made lezingen, workshops en adviezen met betrekking tot food en foodtrends. Bovenal heeft Ippel een passie voor thee.

Karel Thieme

Karel Thieme is een autoriteit in de Nederlandse theewereld. Thieme houdt zich al meer dan 30 jaar fulltime bezig met kwaliteitsthee en ontwikkelde revolutionaire theeconcepten voor o.a. het Amstel Hotel en Hotel des Indes, maar ook voor HEMA.

Richard Schukkink

Schukkink heeft een gerenommeerd theesommelier – traject doorlopen in Duitsland. Daarnaast is Schukkink trainer bij de International Tea & Coffee Academy. De academy verzorgt koffie- en theetrainingen.

Datum en locatie

Het Dutch Tea Championship 2011 zal op 16 mei 2011 plaatsvinden tijdens het evenement Beleef Koffie | Beleef Thee 2011 in de Jaarbeurs te Utrecht. Voor meer info of inschrijven gaat u naar www.beleefthee.nl of neemt u contact op met Mijn broer & ik BV, bereikbaar op telefoonnummer 073 599 4150 of per e-mail [email protected]

De Gebroeders T zal ook beide dagen rondlopen over dit fantastische evenement, nu al zin in!:)

Plaats een reactie