Geografisch

Artikelen > Geografisch

De afgelopen eeuwen heeft de theeplant, id=”125″ type=”post”]Cammilia Sinensis zich over de gehele wereld verspreid. Thee wordt nu op meer dan 40 verschillende thee locaties verbouwd wat meer dan 3.400.000 ton losse thee oplevert per jaar. id=”243″ type=”post”]Theeplantages bevinden zich in theegebieden die zich bevinden in verschillende tropische en subtropische theelanden. Wereldwijd zijn er verschillende thee locaties, deze thee locaties zijn in de thee encyclopedie onderverdeeld in id=”137″ type=”post”]theelanden en theegebieden.

Thee gebieden

Thee gebieden moeten voldoen aan een aantal essentiele klimatologische omstandigheden wil de kwaliteit van de theeplant gewaarborgd zijn. Het is belangrijk dat het theegebied op een goeie hoogte licht. Theeplantages liggen meestal op de hellingen van de berg. Hoe hoger de theeplanten verbouwd worden hoe beter dit is voor de thee. De theeplant is een dorstige plant, het is belangrijk dat de theeplant in een vochtige omgeving groeit met een neerslag van ongeveer 200-225 cm per maand. Hoe meer neerslag er valt hoe sneller de theeplanten en de bladeren groeien. De theeplant heeft genoeg aan minimaal 5 tot maximaal 8 zonuren.

De theeplant is goed bestand tegen grote temperatuurschommelingen en kou. Daarom vind je plantages op verschillende hoogtes tot wel 3500m. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vele theeplantages in het Darjeeling gebied in India, wat vlak bij het Himalaya gebergte ligt.

Subartikelen