Recept Scones

Scones zijn kleine broodjes. Scones komen oorspronkelijk uit Schotland maar zijn tegenwoordig erg populair in onder andere het Verenigd Koninkrijk. Hier worden scones vaak bij high tea’s genuttigd met jam, room of boter. Scones zijn meestal gemaakt van tarwe, gerst of havermout. Hieronder het recept geschikt voor 12 Scones:

Benodigdheden (recept) voor Scones

  • 300g bloem.
  • 1 eetlepel bakpoeder.
  • 1 theelepeltje zout.
  • 5 eetlepels boter.
  • 4 eetlepels plantaardig bakvet.
  • 0,8 dl melk.

Bereidingswijze, Scones

Schuif de bakplaat in de oven en warm deze voor op 230 graden Celsius. Zeef
de gewogen bloem twee keer met het bakpoeder, zout en de andere fijne
ingrediënten. Doe de boter en het vet in kleine blokjes bij de droge
ingrediënten en wrijf het met koele vingertoppen licht in de bloem. Maak
een uiltje in het midden en roer er de melk door. Meng alles licht met
een vork tot een zacht deeg. Doe op een met bloem bestoven werkblad en
kneed 1 tot 2 minuten zeer licht tot een los, glad deeg.

Rol met een deegrol of druk met uw hand uit tot een lap deeg van bijna 2 cm dik.
Steek uit met een rond steekvormpje van 5 cm doorsnee of snijd met een
scherp mes driehoekjes deeg uit. Leg de stukjes deeg met een spatel op
de hete bakplaat, op een afstand van 2 cm van elkaar. Bestrijk alleen de
bovenkant met licht geklopt ei of melk. Bak ongeveer 10 minuten boven
in de oven totdat de scones gerezen en goudbruin zijn. Schep ze met
een spatel op een rooster en laat ze afkoelen.