Trifle van graaf Grey

Artikelen > Thee recepten > Koken met thee > Trifle van graaf Grey

Een heerlijk recept genaamd de Trifle van graaf Grey, voor 8 personen.

Met dank aan theeliefhebber Jessica (@jessica)

Ingrediënten

  • Earl grey thee
  • 100 gr.gedroogde pruimen
  • 100 gr.gedroogde abrikozen
  • 200 gram cake (maak ik van biscuitdeeg, is minder machtig)
  • 8 bitterkoekjes
  • 1 dl. cream sherry
  • 1 liter vanillevla (ook lekker om zelf te maken!)
  • 200 ml.slagroom

Bereiden

Zet 1,5 liter Earl grey thee en laat 4 min. trekken. Snij de pruimen en abrikozen in vieren en doe ze in een kom. Schenk de thee erover en laat ong. 3 uur staan.

Snij de cake in blokjes en knip de bitterkoekjes in stukjes. Laat de abrikozen en pruimen in een zeef uitlekken. Verdeel de cake en bitterkoekjes over de bodem van een glazen kom of schaal.Sprenkel er de cream sherry over. Schep de pruimen en abrikozen erover. Strijk de vla erover uit en zet minstens 2 uur in de koelkast (afgedekt met huishoudfolie). Klop voor het serveren de slagroom met wat suiker en strijk het over de trifle.

Vergeet natuurlijk niet er een lekker kopje thee bij te zetten!

Een toevoeging die niet in het recept hoort maar wel erg lekker is: smeer wat rode, liefst een beetje zure, jam op de cake voor je die in blokjes snijdt. Dit geeft een mooie tegenhanger voor het zoetige.