Thee accessoires

Artikelen > Thee accessoires

Voor een populair, veel en dagelijks gebruikt product als thee kan een breed scala aan thee accessoires natuurlijk niet ontbreken. Je hebt dan ook heel veel verschillende thee accessoires op de markt, je hebt id=”161″ type=”post”]thee accessoires om thee mee te zetten, bewaren of te drinken. Je hebt theeservies als kopjes, potten en bordjes en thee zet instrumenten zoals het bekende thee ei en de theeklem.

De thee accessoires die gebruikt worden voor het drinken van thee of zetten van thee verschillen soms per land, of zelfs per theesoort. Voorbeeld hiervan is de Argentijnse kruidentheesoort Yerba mate, deze wordt veelal gedronken uit een uitgeholde calabas. Wat betreft verschil in thee accessoires per land is Japan een goed voorbeeld. In Japan gebruiken ze geheel andere thee accessoires, dan hier in Nederland waaronder theepotten van gietijzer en andere thee accessoires die gebruikt worden voor de verschillende Japanse thee ceremonies zoals Matcha kloppers van bamboe, dit zelfde geld voor China en India.  Maar ook in landen zoals Marokko hebben ze geheel andere traditionele vaak handgemaakte theepotten.

En in Rusland en sommige buurlanden gebruikt men de id=”3494″ type=”post”]Russische Samovar. De Samovar , Japanse theepotten van gietijzer en het thee ei zijn natuurlijk al oude thee accessoires.

Moderne thee accessoires

Er zijn ook veel moderne en voornamelijk innovatieve thee accessoires. Veel designers komen met nieuwe soorten theepotten, zet instrumenten of verbeterde varianten op oude thee accessoires. Voorbeelden van deze moderne thee accessoires hiervan zijn:

Voor meer moderne thee accessoires kan je een kijkje nemen op de theeliefhebbers blog.

Subartikelen