Thee instrumenten

Artikelen > Thee accessoires > Thee instrumenten

Voor het bereiden van losse thee kan je verschillende instrumenten kopen. Het meeste materiaal is handig en een aantal heb je echt nodig bij het bereiden van losse thee. Hieronder vind je een lijst van deze instrumenten voor het zetten van losse thee.

Thee ei

Een thee ei is een rond vormig thee instrument die veel gebruikt wordt voor het bereiden van thee. Thee eieren zijn er in verschillende maten, in de meeste gevallen kunt u het best een groot thee ei aanschaffen. Dit omdat losse theesoorten in een groot thee ei meer ruimte krijgen om zich te ontvouwen. Dit komt de smaak/aroma van de losse thee ten goede. Bekijk hier meer leuke id=”684″ type=”post”]thee-eieren.

Theeklem

De theeklem heeft een ronde vorm waarin losse thee gedaan kan worden. De theeklem lijkt op een thee ei alleen werkt de theeklem compleet anders. De theeklem is uitgerust met een handvat waarmee de theeklem open en dicht gedaan kan worden. De theeklem is misschien wel een van de meest bekende en gebruikte thee instrumenten. De theeklem is er in verschillende vormen en maten. De theeklem is erg handig voor het zetten van losse thee en dan met name fijne theesoorten. Echter wordt de theeklem in de meeste gevallen afgeraden, dit omdat de losse thee in de meeste gevallen niet genoeg ruimte krijgt om zich te ontvouwen.

Theezeef

Een theezeef is een kleine zeef met de afmetingen van een thee kopje waarin thee gedaan kan worden. De theezeef is er in verschillende vormen en maten soms met handvat en soms zonder handvat. De theezeef geeft de losse thee alle ruimte die nodig is om zich goed te ontvouwen. Het is een zeer handig instrument die steeds meer gebruikt wordt in verschillende horeca ondernemingen die losse thee schenken. Dit omdat de theezeef zo makkelijk en snel te gebruiken is. Het is aan te raden altijd voor een theezeef te kiezen met handvat, en diepe bodem zodat de losse thee goed kan trekken.

Thee kopje met ingebouwde theefilter

Er zijn de laatste jaren verschillende thee kopjes met ingebouwde theefilters te verkrijgen. Dit is een thee instrument die steeds populairder wordt deze thee kopje hebben een de ingebouwde thee filter. Deze filter is gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen voor de schoonmaak. Dit thee instrument geeft de losse thee bladeren goed de ruimte om zich te ontvouwen. Verder is het thee kopje erg handig en snel te gebruiken. Het kopje met de ingebouwde thee filter is vaak uitgerust met dubbel glas. Hierdoor wordt deze minder warm en kan je hem overal makkelijk vast pakken zonder uw vingers pijn te doen.

Thee filter zakjes

Ook handig zijn de verschillende thee filter zakjes die op de markt zijn. Deze thee filter zakjes zijn vooral handige bij het zetten van thee voor meerdere mensen. Dit aangezien er verschillende grote hoeveelheden losse thee in deze thee zakjes kunnen.

Teasub

De theasub is een van de nieuwste thee instrumenten op de thee markt. De teasub is een soort van thee ei in de vorm van een duikboot. Het handige van de teasub is dat hij zo van het kopje in de vaatwas kan. Ook biedt de teasub genoeg ruimte voor de thee bladeren. Bekijk hier verschillende id=”1434″ type=”post”]thee infusers.