Geschiedenis van thee

Artikelen > Geschiedenis van thee

id=”112″ type=”post”]Thee heeft een rijke <strong>geschiedenis</strong> met veel legendes maar ook met veel onduidelijkheden. Er zijn een paar dingen die wij zeker weten. Thee is een warme drank afkomstig uit id=”251″ type=”post”]China. Echter is het niet altijd een warme drank geweest.

In het begin van de geschiedenis van thee kauwde de mensen op de bladeren van de id=”125″ type=”post”]camellia sinensis pas later werd het als warme drank opgediend. Er werd voor het eerst schriftelijk verwezen in de geschiedenis naar thee in de derde eeuw v.Chr, toen een beroemde Chinese arts het voorschreef aan een generaal om de <strong>concentratie</strong> en <strong>waakzaamheid</strong> te bevorderen.

Thee werd veel gebruikt in het leger en door monniken. Ook werd thee in de tijd van de drie koninkrijken (220-265) veel gedronken door verschillende keizers. Verder werd thee later veel gedronken door de bevolking van id=”149″ type=”post”]China, en dan met name op het platteland. Boeren verbouwden hier hun eigen thee op hun eigen land.

Later toen thee populairder werd in China, werd <strong>thee </strong>voor het eerst geteeld op de heuvels van Szechuan in Midden-China. Ver terug in de geschiedenis in de 5e eeuw na Christus. Hierna nam de populariteit van thee snel toe, en uiteindelijk werd thee een groot export product in China, met als gevolg dat thee de meest populaire warme drank op aarde werd.

Begin 1600 was Nederland samen met Portugal een van de eerste in de geschiedenis die thee importeerde naar Europa. Langzamerhand verspreide thee zich door geheel Europa en rond 1650 arriveerde thee in id=”145″ type=”post”]Engeland.

 

Bijbehorende afbeeldingen