Thee in Engeland

In Europa had thee zijn weg gevonden en het sloeg al snel over naar Engeland. De eerste thee winkel werd geopend in Londen door Thomas Garraway. Thomas had al jaren lang een winkel waarin hij handelde in verschillende kruiden. Hij adverteerde in de Londense weekblad Mercurius Politicus van 23 tot 30 september 1658.

In 1662 nam het lot van de thee in Engeland een gunstige wending. Koning Charles de tweede trouwde met Catharina van Braganca. Catharina stond erom bekend een thee drinkster te zijn en nam als bruidsschat een kist Chinese thee mee. Deze werd vervolgens geserveerd aan haar aristocratische vrienden. Hierdoor werd thee nog meer maatschappelijk geaccepteerd waardoor de populariteit snel toenam.

id=”112″ type=”post”]Thee was voor de meeste mensen echter nog veel te duur (ca. £3,60 tot £13,50) en hier kwam in de aankomende jaren geen verandering in. Dit kwam omdat Charles de tweede een hoge belasting hefde op producten zoals thee. In 1784 nam de belasting af en werd thee een van de populairste dranken in Engeland.