Thee in Japan

Toen de handel in thee in opgang kwam legde verschillende theesoorten hun eerste reis af. De reis ging naar verschillende landen maar een van de eerste landen was Turkije, en hier wordt tot op de dag van vandaag nog altijd veel thee gedronken. Hierna volgende al snel Japan waar opmerkelijk genoeg nog steeds zeer veel groene thee gedronken wordt. De thee reis van id=”149″ type=”post”]China naar Japan kent een interessante geschiedenis.

Dengyo Daishi een monk die twee jaar in China had gestudeerd had verschillende thee zaden meegenomen naar Japan. Eenmaal aangekomen had hij dezelfde zaden geplant in de tuin van zijn klooster. Thee werd en wordt namelijk nog steeds veel gebruikt door monniken voor het mediteren. Dit omdat vele theesoorten de concentratie bevorderen.

Op de dag dat Dengyo Daishi zijn eerste thee plukte liet hij deze aan de Japanse keizer Saga proeven. Saga genoot zo erg van het nieuwe drankje dat hij besloot dat alle boeren in alle 5 provincies rondom de hoofdstad thee moesten gaan produceren. En tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds groene thee in Japan geproduceerd en gedronken. Ook verzonnen mensen verschillende thee ceremonies die tot op de dag van vandaag nog zeer uitvoerig worden gehouden in Japan.