Thee legendes

Shen Nung

Er zijn twee verhalen over de ontdekking van de thee. De meest bekende is die van Shen Nung. Men zegt dat de geboorte van thee begon bij Shen Nung. Een geleerde en kruidkundige die op een dag met het oog op hygiëne enkel gekookt water dronk.

Het was het jaar 2737 v.Chr. en de keizer Shen Nung zat onder wat voor hem een struik leek water te koken. Terwijl hij dit deed woei er een wind door de takken van de struik. Hierdoor vielen er enkele thee blaadjes in de pot met gekookt water. Met als resultaat id=”112″ type=”post”]thee. Of Shen Nung echt heeft bestaan weet niemand.

Bodhidharma

Bodhidharma was een belangrijk persoon binnen het Zen boeddhisme. Op een dag besloot Bodhidharma van id=”253″ type=”post”]India naar China te reizen. Hier wou Bodidharma 9 maanden gaan mediteren. Dit wou Bodhidharma doen zonder ook maar een seconde te slapen. Uiteindelijk viel Bodhidharma in slaap en toen Bodhidharma wakker werd was Bodhidharma zo woedend en van streek dat hij besloot nooit meer in slaap te vallen.

Om dit te volbrengen sneed Bodhidharma beide oogleden af. Zijn oogleden kwamen uiteindelijk op de grond terecht, met als resultaat theezaadjes. Die theezaadjes zouden uiteindelijk uitgroeien tot theeplanten. Het verhaal ging dat als je van deze theeplant dronk je eeuwig wakker kon blijven. Vandaar dat thee bekend staat als een drankje met een id=”237″ type=”post”]opwekkende werking.