Afvallen met thee

Artikelen > Thee en gezondheid > Afvallen met thee

Er is en wordt veel geschreven over thee en afvallen. Oolong thee is een theesoort die vaak genoemd wordt in combinatie met afvallen. Maar ook witte thee en vooral groene thee worden vaak bestempeld als theesoorten voor afvallen.

Er zijn mensen die beweren dat thee en dan voornamelijk Oolong thee helpt bij het afvallen. Ook zijn er mensen die zeggen dat afvallen in combinatie met thee niet waar is en dat het slechts de zoveelste gezondheidsclaim is. De waarheid ligt ergens in het midden. Bij verschillende onderzoeken zijn er bij een aantal theesoorten waaronder Oolong thee, polymerized polyphenols aan getroffen. Vooral bij Oolong thee werd deze stof in meerdere maten aangetroffen.

Deze stof is een belangrijk onderdeel van elke theesoort die afkomstig is van de theeplant Cammilia sinensis. Polymerized polyphenols is een stof die in mindere of meerdere maten aanwezig is in thee. Er wordt gezegd dat de stof ervoor zorgt dat het energieverbruik van ons lichaam voor 2 uur met 10% stijgt. Met andere worden door het drinken van thee gaat het lichaam meer energie verbruiken.

Conclusie

De waarheid licht in het midden. Het is waar dat polymerized polyphenols werken op het energie verbruik van ons lichaam. Of dit 10 % is verspreid over 2 uur is echter de vraag. Volgens een bron uit Japan die een onderzoek heeft gedaan in 2003 wel. Maar het maakt niet echt uit of het waar of niet. Een stijging van 10% van het energie verbruik in het menselijk lichaam verspreid over 2 uur is nog steeds niet genoeg om zonder moeite af te vallen met oolong thee.

Voetnoot

Let wel goed op want er zijn verschillende afval theeën in de omloop waar laxerende middelen aan zijn toegevoegd. Koop dus niet zomaar ergens thee.
Ook is het verstandig voorzichtig te zijn met verschillende kruiden theeén. Deze kunnen in sommige gevallen erg gevaarlijk zijn bij het verkeerd gebruiken ervan.

 

1 gedachte over “Afvallen met thee”

  1. het is waar wat ze zeggen over de witte thee, ik ben sinds 2 maanden van de variatie thee overgestapt op de witte thee en ben 3 kilo kwijt.
    het lijkt natuurlijk weinig maar verder heb ik weinig veranderd. Zonder moeite toch een paar kilo kwijt.

    Tips van verschillende forums kunnen dus toch van pas komen!

Reacties zijn gesloten.