Rooibosthee voor uw baby

Artikelen > Thee en gezondheid > Rooibosthee voor uw baby

Rooibosthee bevat geen gevaarlijke stoffen en is mede daarom veilig en gezond voor baby’s/kinderen. Rooibosthee is een kruidenthee die al langere tijd bekend is in Zuid-Afrika en door jong en oud gedronken wordt. Rooibosthee wordt al eeuwen gegeven aan baby’s die last hebben van darmkrampjes. Rooibosthee bevat namelijk quercitine, deze stof kalmeert de darmen en is goed tegen verschillende allergische reacties.

U kunt melk en koude rooibosthee (in plaats van water) in het flesje van uw baby doen en deze toedienen. Rooibosthee heeft een licht rustgevende werking en bevat geen theine/caffeine. Om deze redenen is rooibosthee ook zeer geschikt voor baby’s of kinderen voor het slapengaan. Een half flesje koude rooibosthee voor uw baby, voor het slapengaan kan geen kwaad en bevorderd een gezonde nachtrust.

Rooibosthee bevat weinig calorieën, maar is wel rijk aan stoffen die het immuunsysteem van uw baby versterken, zoals vitamine C en E. Ook bevat rooibosthee volgens verschillende Japanse chemische en klinische onderzoeken stoffen die de spijsvertering bevorderen.

Rooibosthee zetten voor baby’s

Rooibosthee trekt het best in warm water met temperaturen van 85 tot 95 graden °C. Gebruik voor het zetten van rooibosthee altijd een eetlepel losse rooibosthee, of een zakje. Laat de rooibosthee ongeveer 4 tot 6 minuten trekken, zodat alle stoffen goed benut worden. Voor het zetten van losse rooibosthee kunt u uitstekend gebruik maken van een theeklem of thee ei.