Thee opleidingen & cursussen

Artikelen > Thee & horeca > Thee opleidingen & cursussen

In Nederland is het vak sommelier onbeschermd en niet erkend in tegenstelling tot de rest van de wereld. De meeste thee sommeliers volgen daarom meerdere cursussen en opleidingen om de kennis te verkrijgen. Gelukkig komt er nu samen met de thee trend ook meer aanbod op het gebied van opleidingen en cursussen op het thee vlak. In Nederland kan je op verschillende plekken in het land thee trainingen (workshops & cursussen) volgen.

Hieronder hebben wij een lijst samengesteld met opleidingen en cursussen in Nederland en buitenland die u kunt volgend om uw thee kennis te vergroten of zelfs om een echte thee sommelier te worden.

ITC Academy

Dit staat voor de International Tea & Coffee Academy. We bieden een breed programma: Van een basis barista workshop voor de enthousiaste thuis barista, tot een opleiding van een jaar voor een professionele Master Barista. Ook op het gebied van thee zijn er vele mogelijkheden: Van  een complete thee sommelier opleiding, tot een training over het combineren van thee en spijs. Je kunt hier een basis thee cursus volgen, een uitgebreide thee cursus, een complete thee sommelier opleiding of zelf een traject samenstellen.

Thee workshops & trainingen via www.thee-sommelier.nl

Oeble Kempenaar is een IHK gecertificeerde thee sommelier & docent. Hij verzorgt ook trainingen/ workshops op het gebied van thee. Een greep uit de verschillende trainingen / workshops:

  • Basistraining thee
  • Theetraining uitgebreid
  • Japanse thee
  • Kruiden- en vruchtenthee

Thee workshop bij Jing Wu Culture

Sifu Q.R. Zhao brengt je in 4 workshops , elk bestaande uit 4 afzonderlijke lessen, op de hoogte van de geheimen van de Chinese thee. Een theeceremonie brengt je dichter bij je zelf en bij de mensen met wie je samen thee drinkt. Geschikt om individueel te volgen, maar ook bijzonder geschikt om samen met een groepje vrienden te volgen.

Tee Sommelier by TeeGschwendner

Een thee sommelier opleiding in Duitsland die IHK gecertificeerd is.

International School of Tea

In mei 2009 werd op Sri Lanka op initiatief van Dilmah de eerste lokale School of Tea opgericht. In navolging hiervan is nu ook de International School of Tea geopend. Dit is de eerste internationale thee opleiding, opgericht door het theemerk Dilmah op het Institut Paul Bocuse in Lyon.

Teest Culinaire Opleidingen

De thee cursus van Teest over thee zal verzorgd worden door theesommelier Ann Vansteenkiste, herborist en aromatherapeut, theemeester en theesommelier. Ann is bekend van haar standaardwerk “De stille kracht van thee”. Cursusleider is TV-kok Robèrt Verweij.Bekijk de cursus

Tea Sommelier Academy

Deze academie is in 2002 gestart in Colombo, Sri Lanka (Oud Ceylon). Het betreft een uitgebreide cursus waarbij je opgeleid wordt tot volwaardig thee sommelier. Aan het eind van je cursus krijg je een certificaat en zul jij je een volwaardig thee sommelier kunnen noemen die zich in de horeca kan profileren.

Syntra West

Meer en beter leren ondernemen in de KMO, daar staat Syntra West voor. Syntra West biedt opleidingen in twintig sectoren aan, zowel in dag- als avondonderwijs, in zes campussen verspreid over heel West-Vlaanderen. Onze praktijkgerichte aanpak staat ervoor garant dat je de kennis die je bij Syntra West opdoet, ook meteen professioneel kunt toepassen. De Thee cursus die Syntra West wordt gegeven door Ann Vansteenkiste, een belgische thee sommelier en schrijfster van thee boeken. Bekijk hier de thee cursus