Thee merken

Artikelen > Thee merken

Er zijn tegenwoordig vele thee merken verkrijgbaar in Nederland. Vroeger had men in Nederland niet veel keuze tussen thee merken. Vroeger was er alleen maar losse thee die werd verkocht onder verschillende namen van theehandelaren. Deze losse thee werd verkocht bij de lokale kruidenier. Na de tweede wereldoorlog werd thee vooral verkocht in de supermarkt. Deze verkochten hoofdzakelijk theezakjes waarbij je eigenlijk alleen de keuze had uit de thee merken Pickwick, Lipton of een huismerk. Dit is een lange tijd zo geweest. De grote meerderheid in Nederland kent thee dan ook alleen maar als de theezakjes van Pickwick en Lipton.

De theemarkt had tot voor kort een relatief klein marketingbudget om thee onder de aandacht te brengen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld koffie. Maar met de komst van het internet, webshops en de groeiende interesse in thee in het algemeen, maar ook de kwaliteit ervan is hier verandering in gekomen. Sinds er een aantal bekende Amerikanen, waaronder Timothy Ferriss, schrijver van het succesvolle boek The 4-hour workweek en Leo Babauta van de populaire blog Zenhabits (losse) kwaliteitsthee ontdekten en actief zijn gaan aanprijzen is de populariteit en verkoop van (losse) kwaliteitsthee in een stroomversnelling geraakt. Een ander voorbeeld van deze gratis marketing is de bekende popster en theeliefhebber Lady GaGa die zich graag laat fotograferen met haar favoriete theekopje en schoteltje.

Het resultaat van deze stijging in populariteit is dat wij inmiddels de keuze hebben uit meerdere theemerken die stuk voor stuk een eigen uitstraling hebben, een krachtige identiteit bezitten en gaan voor hogere kwaliteitsthee. Gouden tijden breken aan voor de theeliefhebbers!

Thee merken