Lipton

Lipton is een van de grootste en oudste id=”112″ type=”post”]thee bedrijven op de wereld, gespecialiseerd in het verkopen van thee in thee zakjes en ijsthee. Lipton is een merknaam die momenteel eigendom is van Unilever. Lipton is een internationaal bedrijf, oorspronkelijk afkomstig uit Schotland en opgericht door Thomas Lipton (1850-1931).

Lipton verkoopt thee in meer dan 110 landen. Lipton is voornamelijk erg populair in Europa, Noord-Amerika en het midden-oosten en heeft ook veel succes in Azië. Lipton heeft zich de afgelopen jaren uitgebreid over de gehele wereld en is zelfs verkrijgbaar in Nieuw-Zeeland en Japan.

Geschiedenis Lipton

Lipton is een onderneming die eind 1900 tot stand gekomen is. Lipton werd opgericht door Thomas Lipton, een kruidenier die geboren is op 10 mei 1848 (Schotland). Thomas Lipton was de zoon van een Ierse kruidenier. In 1871 opende Thomas Lipton zijn eerste eigen winkel genaamd Lipton’s Market dit deed hij op 101 Stobcross Street in Anderston Glasgow. Hiervoor had Thomas Lipton vijf jaar vrij geleefd en rondgetrokken in Amerika. De winkel van Thomas Lipton was succesvol en Thomas opende al snel meer winkels in Schotland.

In 1888 was Thomas Lipton eigenaar van maar liefst 300 winkels. Eind 1800 begon Thomas Lipton met het opkopen van verschillende theeplantages in Sri-Lanka. Zo kon Thomas Lipton de thee direct kon verkopen aan de consument. Thomas Lipton stierf op 2 Oktober 1931 op een respectabel leeftijd van 83 jaar. Na de dood van Thomas Lipton werden de zaken van Lipton verkocht aan Unilever. Unilever verkoopt tegenwoordig nog steeds het thee merk Lipton.

Lipton tegenwoordig

Lipton is tegenwoordig een van de grootste en oudste thee bedrijven op de wereld. Lipton is aanwezig in meer dan 110 landen. Lipton heeft zichzelf gespecialiseerd in het verkopen van thee in theezakjes en IJsthee. Lipton heeft de nadruk erg op innovatie en duurzaamheid liggen. Lipton heeft theeplantages in Sri-Lanka, Kenia en India.

Lipton merken

Lipton heeft de afgelopen eeuw verschillende merken op de markt gebracht. Zo heeft Lipton veel succes gehad met Lipton ice tea en Lipton Yellow label. Ook heeft Lipton vooral in Europa veel succes gehad met Lipton pyramids. In 2008 is Lipton een geheel nieuwe merknaam gestart in een aantal landen waaronder België, genaamd Lipton linea. Lipton linea is een nieuwe merknaam van Lipton die bestaat uit groene thee verkrijgbaar in twee verschillende smaken met extra veel catechines, hiermee stimuleert Lipton linea volgens Lipton gewichtsverlies.