Pickwick thee

Artikelen > Thee merken > Pickwick thee

Pickwick mag als merk op Theeliefhebbers absoluut niet ontbreken, het is een stukje Nederlandse geschiedenis en trots. Pickwick is een een van de grootste  thee merken uit Nederland. Het Pickwick merk is ontstaan in 1937, echter werd de thee al verkocht sinds 1753 in het dorp Joure in Friesland in een klein winkeltje met de naam Douwe Egberts. Deze winkel werd opgericht door Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses aan de Midstraat  in Joure.

Pickwick, de herkomst van de naam

De naam Pickwick is gebaseerd op een boek van Charles Dickens, genaamd Pickwick Papers. De vrouw van Johannes Hessel, op dat moment de directeur had het boek Pickwick Papers net gelezen en maakte de sugestie om de naam Pickwick te gebruiken voor het nieuwe thee merk.

Pickwick momenteel

Inmiddels valt het merk Pickwick onder de vlag van Sara Lee, waarmee Pickwick nu actief is in zo’n 15 landen.

Pickwick thee

Pickwick is vooral bekend van de smaakjes thee. Tropische vruchten, aardbei, citroen, bosvruchten, sinaasappel, cactus, meloen, kersen, zuidvruchten, mango, perzik, kaneel, vanille. Verder hebben zij de traditionele theesmaken, groene thee, rooibos, oosterse theesmaken en zelfs ijsthee en aparte theeblaadjes.

Pickwick reclame prijs

Pickwick heeft in 2011 bij de Effie awards brons gewonnen met hun succesvolle Dutch Blend campagne.

Pickwick website