Thee momenten en seizoenen

Artikelen > Thee algemeen > Thee momenten en seizoenen

Iedereen drinkt id=”112″ type=”post”]thee op verschillende tijden, om verschillende redenen en met verschillende doeleinden. Thee drinken is voor veel mensen een gewoonte, net als het drinken van koffie. Voor de meeste mensen is thee een moment van rust op een drukke dag of vinden het gewoon lekker. Er zijn er ook mensen bij die thee drinken voor de gezondheid, bijvoorbeeld om af te vallen. Maar welke theesoort is geschikt voor welk moment van de dag? En welke theesoort drink je in welk seizoen? Elke thee heeft zijn tijd, lees hieronder wanneer die is.

Groene thee

De meeste Groene theesoorten kunnen vrijwel op elk tijdstip van de dag gedronken worden. Alleen groene thee is vanwege zijn grazige en natuurlijke smaak niet bepaald een geschikt als een ochtend thee. Groene thee kan het best gedronken worden in de middag of vlak na het avondeten. Groene thee smaakt het hele jaar goed maar is extra lekker in de zomer, in de frisse buitenlucht.

Zwarte thee

id=”180″ type=”post”]Zwarte thee is in tegenstelling tot groene thee wel een echte ochtendthee. Een goed voorbeeld is de Engelse breakfast tea. Zwarte thee is een echte ochtend thee omdat zwarte thee simpel en snel is te zetten. Ook bezit zwarte thee als je hem goed bereidt een zachte en soms zoete of fruitige smaak. Verder leent zwarte thee zich uitstekend voor de middag of avond. Dit omdat zwarte thee een zeer veelzijdig thee is. Je kan er allerlei dingen aan toevoegen zoals melk en suiker. De meeste Zwarte theesoorten lenen zich uitstekend voor de winter en de herfst.

Witte thee

Witte thee is een zachte theesoort met een korte nasmaak. Om deze reden is witte thee geschikt voor vrijwel elk tijdstip van de dag. Witte thee is vooral lekker in de middag maar kan uiteraard ook gedronken worden in de ochtend of avond. Witte thee doet er lang over om te trekken, zorg er dus voor dat de tijd mee zit. Niet bepaalt een thee voor op het werk dus.

Oolong thee

Oolong thee zit tussen zwarte en groene thee in. Vanwege zijn zachte maar toch houtachtige en ronde smaak leent deze thee zich het best voor de avond, en dan vooral vlak na het eten.

Darjeeling thee

Darjeeling thee valt onder de zwarte theesoorten. Echter is Darjeeling thee een wat vollere en sterkere thee, en soms ook wat kruidiger als de meeste andere zwarte theesoorten. Hierdoor is Darjeeling thee niet bepaald een ochtend thee maar meer een middag of avond thee. Uitzonderingen zijn de Second Flush en Spring Flush Darjeeling theeën. Deze zijn wel geschikt voor in de ochtend omdat deze net iets fruitiger en zachter zijn van smaak.