Lapsang Souchong

Lapsang Souchong is een van de bekendste zwarte theesoorten op de wereld. Lapsang Souchong is een gerookte theesoort afkomstig uit China uit het prachtige Wuyi mountain gebied in de thee provincie Fujian. De grote, oude bladeren die voor Lapsang Souchong worden gebruikt zijn op een aparte manier gedroogd. De bladeren worden namelijk gerookt boven een vuur van naald of cypressenhout. Vandaar dat Lapsang Souchong een rokerige geur en smaak heeft.

Lapsang Souchong wordt al sinds de Qing-dynastie in China geproduceerd. Volgens een legende is de productie wijze van Lapsang Souchong bij toeval ontdekt. Men had in een thee fabriek namelijk niet de tijd om de thee op een gebruikelijke manier te laten drogen. Hierop besloot men de thee bladeren te drogen boven het vuur en hierdoor ontstond Lapsang Souchong. Lapsang Souchong heeft een zeer sterke, stevige, volle en rokerige smaak. Lapsang Souchong is onder meer erg populair in Rusland.

 

2 gedachten over “Lapsang Souchong

  1. Ik las vanavond een artikel over deze thee en dacht, ik ga hier een blog over plaatsen. maar er is al over geschreven 🙂 Het blijkt dus dat alleen de echte Lapsang Souchong uit dat gebied komt en allen andere Lapsangs vaak nagemaakt worden met een toevoeging van een rokerig smaakje. Ik wist dit niet! Leuk artikel heren!Weet wat je koopt…
    groetjes Elizabeth

  2. Een leuke blogpost kan natuurlijk altijd, zie dat bovenstaande artikel best summier is. Van de “nep-lapsang” wist ik ook niet, interessant weetje!

Reacties zijn gesloten.