Thee uit India

Artikelen > Theegids > Thee uit India

India is na China een van de belangrijkste thee landen. Het verbouwen en het bewerken van de thee in India heeft een lange eigen geschiedenis. Hierdoor heeft India een geheel eigen niet vergelijkbare theecultuur en thee industrie.

Thee industrie

India is na China een van de grootste thee producerende landen, India produceert gemiddeld 800,000 tot 950,000 ton thee dit is 150 ton minder thee dan China na China is India de grootste thee exporteur in de wereld.

India heeft meer dan 13,000 thee plantages met een totaal oppervlakte van ongeveer 1 miljoen hectare, het grootste en meest toon aangevende thee gebiedt in India is assam, assam is verantwoordelijk voor 45% van de totale thee productie in India. De Indiase thee industrie is uitgegroeid tot een van de grootste op de wereld en beheerst vele wereldwijde thee merken, en heeft zich ontwikkeld tot een van de meest technologisch uitgerust thee industries in de wereld.

Populairste theesoorten

De thee gebieden uit India zijn misschien de meest bekende en populaire gebieden op de hele wereld, die ook de meest bekende en populaire theesoorten produceren. Ik heb het met name over het thee gebiedt Darjeeling die bekend staat om zijn beroemde zwarte Darjeeling thee van uiterst hoge kwaliteit.

En het Assam gebiedt die juist bekend staat om zijn typerend korrelige zwarte thee van lage kwaliteit die veelal gebruikt wordt voor theezakjes. Een ding mag duidelijk zijn India staat bekend om zijn zwarte theesoorten die over de hele wereld geëxporteerd worden. Echt bekend staat India om zijn eigen Chai een melange van zwarte thee en verschillende kruiden en specerijen.

Echt populaire theesoorten uit India zijn:

  • Chai
  • Masala chai
  • Darjeeling thee

Thee en cultuur

70% van alle geproduceerde thee in India wordt geconsumeerd in India zelf. Dit zegt al genoeg over de thee cultuur in India, India consumeert na China de meeste thee op aarde. In India zelf drinkt men voornamelijk veel zogenaamde chai en andere gemelangeerde theesoorten die vaak erg pittig zijn of gemengd zijn met melk.

Subartikelen