Darjeeling thee

Artikelen > Theegids > Thee uit India > Darjeeling thee

Darjeeling thee, wordt ook wel de thee van de bergmist genoemd. Darjeeling thee is een unieke en bijzondere theesoort. Darjeeling thee is een speciale zwarte thee. Darjeeling thee is een thee met een hoge kwaliteit, dit komt door het feit dat darjeeling thee hoog verbouwd word op de uitlopers van de himalaya op een hoogte van 1200- 2000 meter. De thee is vernoemd naar het gebiedt waar het vandaan komt.

Darjeeling thee, wie wat en waar

Darjeeling thee is een jonge theesoort afkomstig uit India, darjeeling thee is nog maar rond de 60 jaar oud. Het productie proces van darjeeling thee werd uitgevonden en ontwikkeld door Robert Fortune. Robert fortune was een Botanist in Schotland.

Darjeeling thee, vandaag de dag

Darjeeling thee heeft zich in een korte tijd ontwikkeld tot een champange onder de theesoorten. Darjeeling thee wordt vandaag de dag volop in het darjeeling gebiedt van India verbouwd. In 2009 werd er 11,5 miljoen kg darjeeling thee verbouwd. Darjeeling thee is vandaag de dag een van de duurdere theesoorten in de winkel. Om dezelfde reden is er een boel nep darjeeling thee in omloop. Deze nep darjeeling thee is thee die ergens anders vandaan komt maar die geïntroduceerd wordt als darjeeling thee. Vandaar dat de echte darjeeling thee tegenwoordig een eigen logo heeft, dus let goed op bij het kopen van darjeeling thee.