Oolong thee

Artikelen > Theesoorten > Oolong thee

Oolong thee wordt ook wel de “zwarte draak thee” genoemd. Deze naam heeft Oolong thee te danken aan de vorm van zijn bladeren en de manier waarop deze bladeren zich ontvouwen. Oolong thee komt oorspronkelijk uit China maar de beste en de grootste hoeveelheid Oolong thee komt tegenwoordig uit Taiwan (oud Formosa). Als u Oolong thee goed bereidt, beschikt Oolong thee over een zachte smaak. Oolong thee zit qua smaak tussen groene thee en zwarte thee in.

Oolong thee, goed voor uw gewicht?

Oolong thee komt oorspronkelijk uit China, hier wordt het Wulong thee genoemd. Wulong is Chinees voor zwarte draak. Oolong thee in China is een stukje anders als Oolong thee in Taiwan. De Oolong thee in Taiwan wordt namelijk veel langer gefermenteerd als de Oolong thee in China. Hierdoor zit er een groot verschil in Oolong thee van China en Oolong thee van Taiwan. Een thee die erg op Oolong thee lijkt is Pouchong thee. Oolong thee is de afgelopen tijd veel in de media geweest. Oolong thee blijkt uit verschillende onderzoeken verschillende stoffen te bevatten die een positieve werking op het gewicht hebben.

Oolong thee, een echte chinese thee

Oolong thee is een thee met een rijke geschiedenis en een thee in opkomst. Oolong thee is en was altijd al zeer geliefd onder de bevolking in China. Oolong thee dook op in China toen losse thee populairder werd. Sinds een aantal jaren word Oolong thee nu ook verbouwd in Taiwan.