Witte thee

Artikelen > Theesoorten > Witte thee

Witte thee is een minder bekende theesoort, geheel ten onrechte want hij is erg subtiel en lekker. Witte thee wordt al eeuwen geproduceerd, verkocht en gedronken. De reden dat witte thee (nog) geen grote bekendheid geniet is dat er in de westerse cultuur nooit behoefte aan was. Witte thee  is een exclusieve theesoort doordat de witte thee een zeldzame thee is. Voor de witte thee worden namelijk alleen de jongste en eerste bladeren van de thee plant gebruikt. witte thee is de laatste jaren erg in trek, dit allemaal omdat mensen hebben ontdekt dat deze exclusieve theesoort heerlijke is, en minstens zo gezond als groene thee.

Witte thee is een zachte en gezonde thee

Witte thee is makkelijker te bereiden dan zwarte thee. Bij het bereiden van een kopje witte thee kunt u vrijwel geen fouten maken. Witte thee is namelijk een langzame trekker en een zeer zachte thee. Er is slechts een ding waar u wel op moet letten, en dat is de water temperatuur.

Hoe witte thee aan zijn naam komt

Witte thee heeft zijn naam te danken aan het feit dat de blaadjes die voor de witte thee gebruikt worden wit zijn. De bladeren die voor witte thee gebruikt worden zijn nog zeer jong als ze geplukt worden, zo jong dat ze nog helemaal niet volgroeid zijn. De blaadjes zitten eigenlijk nog in hun knoppen, deze knoppen worden omringd door een zacht vit laagje die een witte uitstraling heeft. Vandaar de naam witte thee.