Ervaringen van een theeliefhebber

Thee trekt, treft met zijn warmte
Ieder uur, de juiste toon
Thee heeft zoveel charme en toch lijkt thee zo gewoon
Thee heeft zoveel charme en toch lijkt thee zo gewoon

Bij deze reclameslogan uit vroeger tijden kan ik me volledig aansluiten. Wat leuk om kennis te maken met een theewebsite! Als absolute theeliefhebber zal ik deze site nog vaak raadplegen. Zelf houd ik van thee op elk moment van de dag. Bij elk moment hoort weer een ander smaakje….

Vroeger uit school dronk ik, samen met mijn broertjes citroenthee met veel melk en suiker (Pickwick, want voorzien van de door onze moeders zo driftig gespaarde DE-Koffiepunten. Dankzij de melk werd je thee eerder koud en kon je weer verder spelen). Bij mijn vriendinnetje Annet thuis: aardbeienthee of bosvruchtenthee. Nog steeds met melk en suiker. Haar oudere zus, Marlies, dronk thee zonder suiker en melk. Maar die was dan ook al twaalf. Thee drinken zonder suiker en melk. Voor mij stond dat gelijk aan volwassenheid.

Toen ik pas uit huis en op kamers ging: Euroshopper Citroenthee (want: weinig geld – dus het goedkoopste merk). Met melk kon toen echt niet meer, daarvoor wordt je dan te oud. Zeggen ze. Alleen bij oma kreeg ik nog thee met melk en suiker. Nog steeds trouwens.

Op het moment dat er voor het eerst een meisje bij me bleef slapen vroeg ik de ochtend na een lange nacht samen of ze trek had in een kopje thee. ‘Ja lekker, earl grey met twee klontjes suiker’ antwoordde ze. Ik had alleen gewone thee, daar was ik aan gewend en dat vond ik lekker genoeg. Het is nooit wat geworden met dat meisje, en ik weet haast wel zeker dat het daaraan heeft gelegen.

Je wordt ouder, je leven verandert, maar je blijft thee drinken: wat is het dagelijkse kopje thee toch een plezierig rustmoment. Mijn (thee)leven veranderde pas echt op wintersportvakantie in Frankrijk. Met tien vrienden skiën, uitgaan en gek doen. Schitterend. Eén van mijn vrienden, Oscar, zou voor de thee zorgen. En dat deed ie…en hoe! Het thee-ei kwam uit de tas, de verse thee, de kandijsuiker. Ik zag het al: hier hebben we een theeliefhebber pur sang. Namen als jasmijnthee, Golden Yunnan, Young Hyson, rooibos, Silver Needle kwamen er aan te pas… er ging een wereld voor mij open. En nog steeds leer ik nieuwe soorten kennen, zojuist heb ik op de webshop een Tie Kuan Yin besteld. Ik ben benieuwd.

Gebroeders T, uit naam van vele theeliefhebbers, keep on the good work!

1 gedachte over “Ervaringen van een theeliefhebber”

Plaats een reactie