Feel-good thee recept

Dit thee recept voor Feel-good thee past helemaal bij de herfst, wanneer een groot deel van de Nederlanders minstens verkouden is of zelfs gebukt gaat onder een griepje. Ik heb het recept voor jullie naar het Nederlands vertaald zodat het wat makkelijker te maken is. De originele Engelse vertaling vindt je hier.

En mocht je momenteel gebukt gaan onder een verkoudheid of griepje, ik hoop dat je wat aan het recept hebt en Beterschap!

Ingrediënten

  • 1/2 citroen
  • 1/2 Limoen
  • 2 1/2 kopje water
  • 3 eetlepels palmsuiker
  • 7 verse of bevroren kaffir limoen bladeren (elk blad in 3 stukken snijden)
  • 1/8 theelepel gedroogde rode peper vlokken
  • 1 citroengras steel (alleen de onderste 15cm), snijden in stukjes van elk 2,54 cm en vervolgens fijnmalen
  • 6 (63 mm dik) plakken verse gember
  • 5 pimentbessen
  • 4 zwarte peperbollen
  • 1 kruidnagel
  • 7 kamille theezakjes
  • 20 verse muntbladeren

Bereiden:

  1. Haal de binnenkant (pulp) van de citroen en de limoen eruit.
  2. Breng alle ingrediënten , behalve de 7 kamille theezakjes en de muntbladeren in een steelpan aan de kook.
  3. Nadat het het kookpunt heeft bereikt, nog 5 minuten op half vuur laten staan.
  4. Van het vuur halen, de 7 kamile theezakjes en de muntbladeren toevoegen en nog 4 minuten laten trekken.
  5. Giet de thee door een fijne zeef in een thee glas, heet serveren en genieten!

Plaats een reactie