Filtrino van Bosch voor theeliefhebbers

Warmwaterdispenser én waterfiltersysteem in een, dat is de Filtrino van Bosch. Hou je van een dagelijks kopje thee? Bereid je elke dag een mok oplossoep tegen dat hongergevoel dat altijd vlak voor lunchtijd toeslaat? Dan moet de Filtrino van Bosch absoluut bovenaan jouw wensenlijstje staan. Met dit toestel kan je immers water op vijf verschillende temperaturen aftappen, waaronder ook op kamertemperatuur, dat bovendien nog eens perfect gefilterd is dankzij de geïntegreerde Brita Maxtrafilter.

De exacte temperatuur instellen

Theeliefhebbers weten dat de exacte temperatuur van een kopje thee wel degelijk belangrijk is. De perfecte groene thee, die serveer je met water van 80°C, terwijl witte thee dan weer optimaal tot zijn recht komt op 70°C en zwarte thee en kruidenthee meer baat hebben bij kokend water. Thee zetten volgens de regels van de kunst is bijgevolg niet zo gemakkelijk. Want de waterkoker, die levert kokend water af. De Filtrino, daarentegen, kan perfect de optimale temperatuur voor elke theesoort klaarmaken. Met slechts één druk op de knop.

De Filtrino genereert immers water op vijf verschillende temperaturen: kamertemperatuur, 70 °C, 80 °C, 90 °C en kokend water. Niet enkel de diverse theesoorten halen hier hun voordeel uit. Zo bekom je met oploskoffie de beste resultaten op 90°C en zijn de oplossoepjes op hun best op 100°C. Het zit hem namelijk wel eens in de details.

Waterfilteren

Daarnaast doet de Filtrino ook dienst als waterfiltersysteem. De waterfilterkan kan de kast in, de Filtrino filtert dankzij zijn geïntegreerde Brita Maxtrafilter jouw kraantjeswater en ondoet het van onzuiverheden, zodat jij naar hartelust kunt bijtanken. Het water smaakt lekker en de verminderde kalkafzetting in het toestel zorgt voor een langere levensduur.

Het toestel klaart de job overigens bijzonder snel. In amper 40 seconden krijg je je kokend kopje water voorgeschoteld. Ter vergelijking, een waterkoker met een vermogen van 2000 W doet er dubbel zo lang over. Het toestel is ook energiezuinig. Dankzij een geïntegreerd doorstroomverwarmingssysteem verbruikt het slechts half zoveel energie als de bovengenoemde waterkoker, het warmt enkel de benodigde hoeveelheid water op. Er zijn namelijk voorgeprogrammeerde volumes, die je kan selecteren: 12 cl, 15 cl, 20 cl, 25 cl en 30 cl.

Via Elektrozine

 

3 thoughts on “Filtrino van Bosch voor theeliefhebbers

    1. heb sinds kort de bosch infiltrino,hij kost wat maar dan heb je ook wat in huis.
      door de britta filter kmt de theesmaak meer naar voren en de verschillen in temperatuur instellingen zijn geweldig,je merkt dat het verschil in temperaturen voor verschillende thee soorten.
      wat ik wel jammer vindt is dat de hoeveelheid van 1 keer drukken op het knopje echt een het kopje thee kant is en geen mok maar als dat alles is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.