Gebruik je hersens, gebruik Groene Thee

“Drink your tea slowly and reverently, as if it is the axis on which the world earth revolves – slowly, evenly, without rushing toward the future.” ~Thich Nat Hahn

Groene theeDit is mijn eerste bijdrage als blogger op de Theeblog. Mijn naam is Jeroen Kratsborn, ik ben fan van Groene Thee, en onderhoudt het blog ‘Lifehacking voor Ondernemers’, voor mensen die MEER willen doen in minder tijd: www.LifehackingBlog.nl.

De overstap van koffie naar thee

Sinds ik van koffie ben overgestapt op groene thee voel ik me veel lekkerder, rustiger en kan me beter concentreren. Net als koffie bevat groene thee cafeïne maar deze wordt minder snel door het lichaam opgenomen waardoor je minder kans maakt je ‘hyperactief’ te voelen.

Daarnaast schijnt groene thee ook nog eens te zorgen voor een afslank-effect en de kans te verminderen op kanker.

Koffie is niet helemaal verkeerd maar als ik je een advies zou moeten geven dan zou ik adviseren om niet meer dan 2 koppen per dag te nemen. Door de Wereldgezondheidsorganisatie wordt een grens aangegeven van 250 milligram cafeïne per dag. Daarboven wordt gesproken van cafeïnevergiftiging met een waslijst van nare symptomen. In een kop koffie zit ongeveer 130 milligram cafeïne, in een kop thee ongeveer 50.

Mensen die meer dan 5 koppen koffie per dag drinken, presteren volgens Amerikaanse onderzoekers slechter en hebben meer last van stress dan mensen die geen of weinig koffie drinken. Vermoedelijk remt koffie de opname van vitamine B-1, calcium, ijzer en een paar andere belangrijke voedingsstoffen voor de hersens. De positieve effecten op korte termijn wegen daardoor niet op tegen de negatieve op lange termijn. Meer informatie hierover kun je lezen in het uitstekende boek ‘Gebruik je hersens’ van Dhr. Jan-Willem van den Brandhof.

Maar uiteindelijk ben ik ook niet roomser dan de Paus en zeker niet op deze wereld om jou te vertellen wat je wel en niet moet doen ‘Onder de streep’  geldt dus altijd dat als jij je lekker voelt bij koffie je daar vooral mee door moet blijven gaan. Niemand kan voor jou bepalen wat goed of slecht is en genieten van het leven is ook veel waard. Maar wellicht dat als je het derde kopje koffie toch niet meer zo lekker vindt smaken als het eerste, het dan toch eens tijd wordt om groene thee uit te gaan proberen

Genoeg gepraat over koffie nu. Blijf de Theeblog en LifehackingBlog.nl in de gaten houden want er gaan vanaf december 2010 nog een aantal nieuwe artikelen over Groene Thee komen.

Tips

  • Ben jij ook een Groene Thee Fan? Of wil je eenvoudigweg meer te weten komen over Groene Thee en de vele voordelen ervan? Meld je dan aan voor de nieuwe LinkedIn Groep -Green Tea Fans- (voertaal:Engels). WELKOM!
  • Nieuwe LinkedIn Groep: Groene Thee, het Superdrankje voor Ondernemende Mensen: http://linkd.in/h4EWsC. Er is nu dus ook een Nederlandstalige groep voor iedereen die geïnteresseerd is in de vele voordelen van Groene Thee!

Met vriendelijke groeten,

Jeroen Kratsborn

P.S. Meer artikelen over Groene Thee vind je hier.

Plaats een reactie