Herfstthee

We hebben momenteel een van de mooiste herfst seizoenen die ik mij kan herinneren. Al het mooie van de herfst; boswandelingen, het spel van de natuur met alle mooie kleuren, de geuren maar zonder de aanhoudende douches en donkere dagen. De laatste herfst seizoenen die ik mij kan herinneren waren nat, net iets te nat en te weinig zon.

 

De naam Herfst vindt zijn oorsprong in de germaanse wortel harbista, in het Oudhoogduits was de naam Herbist & in het Middelnederland hervest.

De herfst wordt geassocieerd met de romantiek van het geluid van de regen bijvoorbeeld, binnen gezellig Herfstthee drinken en lange wandelingen door de natuur, kastanjes zoeken (voor mij wel een tijdje geleden 🙂 maar ook met slecht weer zoals regen & wind, paraplu’s, regenpakken, verkouden & griepjes en meer van die ongemakken.

Ik reken de ongemakken eigenlijk ook tot de totale charmes van de herfst maar een balans in alle natuurverschijnselen is wel fijn. Ik hoop dan ook dat we nog flink wat “slecht weer” gaan krijgen zodat ik ook nog even kan genieten van een boekje op de bank, Herfstthee ernaast terwijl de regen zich een weg door mijn raam probeert te boren.

Een chocoboost voor jouw weerstand

Voor alle chocoladefans is Chocostar.nl een echte aanrader, en ze hebben nu ook een anti-snotter-choco product op de markt gebracht waar onder andere groene thee in verwerkt zit. Je kunt er ook een winnen, deze actie loopt nog maar tot 7 November dus als je wilt winnen, surf dan snel naar hier.

Het voelt nu af en toe nog meer als lente maar straks komt er ongetwijfeld nog een echte herfst periode aan.

Waar associeer jij de herfst mee? En welke thee drink jij daarbij?

Eén gedachte over “Herfstthee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *