Hoe theebloemen worden gemaakt

Theebloemen genieten steeds meer bekendheid en populariteit in onder andere Nederland. Deze grappige bolletjes met daarin een verrassingsbloem zijn de surprise ei’eren onder de thee en minstens zo lekker! Zelf drink ik inmiddels regelmatig theebloemen overdag op kantoor omdat ze lekker zijn maar ook gemakkelijk om te zetten. Een mooi kopje, heet water erover waarnaar de bloem tot leven komt en de heerlijke aroma’s vrij komen. En daarna regelmatig even opschenken. Maar ook bij bijzondere gelegenheden, een etentje of als er visite langs komt is de theebloem altijd leuk om in huis te hebben. Meer lezen over de theebloem

Hoe worden theebloemen gemaakt

Vandaag wil ik eens laten zien hoe deze over-sized theeparels worden gemaakt want dit is nog een heel karwei en als je eenmaal weet hoe het gemaakt wordt zal ook het genieten van jouw theebloemen intenser zijn.

Stap 1: Ontmoet theemeester Wang

Om theebloemen te maken heb je allereerst een theemeester nodig, want het maken van theebloemen is nog echt vakmanschap wat echt met de hand gebeurd.

Dit is Wang, een ervaren theemeester en met haar delicate en vaardige handen maakt zij voor jouw de theebloemen

Stap 2: Het plukken van de thee

De basis van elke theebloem is natuurlijk thee, in dit geval witte thee. En deze moet eerst geplukt worden op een van de vele theevelden in China. Bij kwaliteitsthee gebeurd ook dit allemaal handmatig!

Een theeveld in de provincie Fuan met Da Bai (Grote witte) theeplanten.

Stap 3: Het aan elkaar naaien van de thee knoppen

Als de thee geplukt is en door het productieproces is gegaan gaan ze naar de werkplaats waar de thee knoppen geselecteerd worden en in elkaar genaaid tot een soort zakje. Deze dient als basis waarop de bloem bevestigd gaat worden door de theemeesters.

De thee knoppen worden geselecteerd en aan elkaar genaaid tot een open zakje.

Stap 4: Selecteren van de bloemen

Als de zakjes van thee klaar zijn worden de bloemen geselecteerd en bevestigd. Voor de theebloemen worden verschillende mooie bloemen gebruikt zodat je het verrassingseffect krijgt. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van amarant, lelie’s en jasmijnbloemen.

De bloemen worden geselecteerd voor de theebloemen.

Stap 5: Het grote genieten van de theebloem

De laatste stap in het proces, het afmaken van de theebloem voor in jouw glas of theepot. Laat het grote genieten beginnen!

De theebloemen zijn klaar om van te genieten! Mooi he 🙂

3 gedachten over “Hoe theebloemen worden gemaakt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *