Homemade iced tea (mint)

koude ijsthee

Met het ontzettend lekkere warme weer van vandaag en de komende dagen vind ik het zelf altijd heerlijk om te genieten van een lekker glad ijsthee. Het jammere is alleen dat in alle ijsthee vaak enorme hoeveelheden suiker verwerkt zit. Dat hoeft voor mij niet zo, gelukkig is het niet moeilijk om zelf ijsthee te maken! Daarbij komt ook nog eens dat het ontzettend lekker is.

Een lekker ijsthee recept is van Simon Lévelt: Mint Iced Tea. Een lekker verfrissende ijsthee voor op een warme zomerdag zoals morgen.

 

De techniek die hier gebruikt wordt is de shock brew / flash brew. Hierbij maak je razendsnel een verkolende ijsthee. De truc is om thee te zetten zoals je dat altijd doet, maar dan met de helft van het water. Het water dat je tekort komt, vul je vervolgens aan met ijsblokjes. Vind je het lastig om een inschatting te maken? Gebruik dan een keukenweegschaal: 1 gram ijsblokjes staat gelijk aan 1 ml water. De ijsblokjes gaan in een kan met daaroverheen de warme thee.

 

De Mint Iced Tea, welke ingrediënten zijn er nodig?
– 5000 ml water
– 7 takjes munt
– 15 ml honing
– 4 gr Chinese groene thee
– 100 gr ijsblokjes
– 4 schijfjes citroen

 

De bereidingswijze is als volgt:
Vul een pan met 5000 ml water en voeg hier 3 takjes munt bij en de honing. Het water moet vervolgens langzaam aan de kook gebracht worden. Schenk vervolgens de groene thee in een grote kom, eroverheen gaat het water-munt-honing mengsel. De volgende stap is om een kan met ijsblokjes te vullen en de thee, door een zeef, in de kan te schenken. De ijstheeglazen kunnen vervolgens gedecoreerd worden met de schijfjes citroen en overgebleven munt.

 

Heel veel ijsthee-plezier, en in de komende weken zullen er meer lekkere recepten volgen!

 

Glas mint iced tea met citroen en munt
En dan mag het resultaat er ook wezen, een heerlijk glas ijsthee!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *