Nieuw uitgeprobeerd, de thee van Tea forté

Wij hebben een nieuwe traditie bij De Gebroeders T in het leven geroepen. En dat is dat wij eens in de zoveel tijd een thee merk uitzoeken die wij helemaal fijn vinden. Hier verdiepen wij ons dan volledig in om er vervolgens verslag van te doen. Wij ontleden het merk in zijn geheel, van de thee zelf tot het verhaal achter het merk, de presentatie en sfeer, wel of niet biologisch en het wel of niet aanbieden van losse thee of alleen theezakjes, accessoires en alles wat er nog meer bij komt kijken.

Op deze manier willen wij Nederland kennis laten maken met de markt tussen aan de ene kant de bekende Pickwick en Lipton theezakjes uit de supermarkt en aan de andere kant de losse thee die voornamelijk door echte theeliefhebbers wordt gekocht. Want er zijn ontzettend veel leuke, lekkere en mooie thee merken die alle aandacht verdienen!

Doordat supermarkten vaak niet veel verder komen dan Pickwick, Lipton en huismerk thee en deze andere merken voornamelijk in de betere horeca gelegenheden en via het internet worden verkocht is deze niet altijd even goed zichtbaar voor de doelgroep, tot nu, want wij gaan daar verandering in brengen!

De winnende thee

Als een thee ons echt heel goed is bevallen dan krijgt deze een ere plaats in onze thee webshop. Op deze manier vullen wij ons assortiment in de aankomende jaren aan met alleen de beste theeën die wij zelf uitgebreid geprobeerd hebben!

Tea forté, onze eerste keuze

Als eerste merk om een review over te schrijven hebben wij gekozen voor de thee van Tea forté. Dankzij de fijne medewerking van Tea forté hadden wij de beschikking over een uitgebreid assortiment van theeën en accessoires. En wat gelijk op viel was de afwerking en de sfeer, die is gewoon helemaal goed!

Tea Forté is opgericht in 2003 door Peter Hewitt. Tea Forté streeft ernaar om de hoogst mogelijke kwaliteit thee met de meest innovatieve en lekkere blends aan te bieden. Om dit te bereiken heeft Tea Forté de hulp in geroepen van chefs en restaurants uit de culinaire hot spots in de hele wereld. Lees meer over Tea Forte

Bij De Gebroeders T zijn wij over het algemeen geen fan van de thee uit theezakjes, uitzonderingen daar gelaten. Onze persoonlijke voorkeur gaat dan ook uit naar pure, losse thee. Echter verbreden wij onze horizon graag en staan we altijd open voor nieuwe ervaring, en ik kan jullie zeggen Tea forté stelt absoluut niet teleur!

1. Uitstraling en presentatie van Tea forté

Tea forté is een bijzonder thee merk in elk opzicht en cadeau waardig. De gehele verpakking van Tea forté is uniek en creatief. Vooral de piramide vormige theezakjes van Tea forté zijn erg mooi en van hoge kwaliteit en wijken totaal af van de de originele theezakjes van merken zoals Pickwick. Zelfs het lusje aan het zakje is over nagedacht en tot in de puntjes uitgewerkt met aan het uiteinde een theeblaadje. Saillant detail, de piramide vormige theezakjes zijn handgemaakt en lijken ook echt op een kunstwerk in het klein, The Art of Tea!

2. Het assortiment van Tea forté

We hebben de blends, tisane (kruiden) en zelfs de cocktail theezakjes geprobeerd dus over de losse thee kunnen wij nog niks vertellen maar de thee uit de theezakjes was erg goed. Wij hadden ook nog niet eerder cocktail thee geprobeerd, een originele en welkome aanvulling voor de liefhebbers van cocktails en thee. Tea Forté heeft ook een uitgebreid assortiment met bijbehorende mooie accessoires die te bestellen zijn via hun webshop.

3. Kwaliteit van de inhoud

De inhoud van de zakjes van tea forte is erg verrassend. De hoeveelheid verschillende soorten en blends die ze aanbieden is zeer uitgebreid te noemen, voor ieder wat wils. Vaak zitten er grove losse theebladeren in de theezakjes (groot pluspunt) afhankelijk van de theesoort/melange uiteraard. De piramidevormige theezakjes bieden genoeg ruimte aan de thee, waardoor de thee zich prima kan ontvouwen en zijn smaak, geur en kleur stoffen goed kan afstaan aan het warme water.

4. Smaak van de Tea forté thee

Alle theeën die wij hebben geprobeerd waren goed in balans en een aantal blends vonden wij echt heerlijk . Een aantal andere blends vonden wij net iets de druk wat betreft smaak en geur.  Maar de smaak van de thee is ook een kwestie van persoonlijke smaak en dit was juist weer een pluspunt voor een aantal andere theeliefhebbers die wij hebben laten mee proeven. Wij raden dan ook zeker aan om meerdere blends van Tea forté te proberen om zo jouw favoriet te ontdekken, keuze genoeg!

5. Prijs

Natuurlijk is de thee van Tea forté iets duurder als zijn supermarkt broeders maar hier krijg je dan ook veel meer voor terug! Wij blijven er bij dat theezakjes van Pickwik en Lipton de fastfood onder de thee zijn, en merken als Tea forté steken daar hoog boven uit! En thee van Pickwick of Lipton is niet cadeau waardig, maar die van Tea forté wel.

Conclusie

Wij zijn erg te spreken over de thee van Tea forté en de hoge cadeau factor! Hij scoort hoog op op het gebied van smaak, creativiteit en beleving. De kwaliteit van de thee is voor wat wij gewend zijn van thee uit theezakjes erg hoog en wij hebben dan ook menig avond genoten van een kopje thee van Tea forté.

Tea forté heeft zijn plekje in de Thee webshop meer dan verdiend en in het nieuwe jaar zal hij worden toegevoegd aan het assortiment.

Zijn er ook nog minpunten? Niets is perfect natuurlijk. Wat ons wel opviel is dat de lusjes net iets te kort zijn, natuurlijk is dit wel afhankelijk van de diepte van het kopje waaruit je de thee drinkt.

De thee van Tea forté is veel verkrijgbaar in de betere horeca gelegenheden maar ook via hun eigen webshop. Klik hier voor de Nederlandse webshop en hier voor de Engelse variant.

Plaats een reactie