Onderzoek groene thee in combinatie met overgewicht

Uit recentelijk onderzoek met muizen door amerikaanse onderzoekers van Penn State food scientis is gebleken dat een bestanddeel uit groene thee “waarschijnlijk” het krijgen van overgewicht tegengaat. Hiermee is groene thee een goed middel in de strijd tegen overgewicht.

Het gaat om het stofje ECGC wat veelvuldig voorkomt in groene thee en helpt bij het tegengaan van vet opslag in het lichaam. Het onderzoek werd uitgevoerd op muizen, waarbij een testgroep een vet dieet voorgeschotel greeg. De ene helft kreeg ECGC uit groene thee toegediend en de andere helft niet. Bij de groep die ECGC uit groene thee extra kreeg bleek dat deze slanker bleven.

Groene thee voordelen uit onderzoek

Uit het onderzoek zijn twee voordelen van ECGC uit groene thee naar voren gekomen. Aan de ene kant zorgt ECGC ervoor dat vet minder snel wordt opgeslagen en aan de andere kant zorgt ECGC ervoor dat het lichaam het vet beter kan gebruiken.

Weetje: De ECGC uit groene thee verminderde niet de eetlust.

Effect Groene thee op mensen

Om hetzelfde resultaat bij mensen te bewerkstelligen zouden mensen volgens de onderzoekers zo’n 10 koppen groene thee per dag moeten drinken. Maar hierbij wordt vermeld dat er met minder dan 10 koppen groene thee per dag ook al winst te behalen is. Momenteel, zo wordt benadrukt door de onderzoekers, is er nog te weinig onderzoek gedaan naar het effect bij mensen.

Meer onderzoek naar groene thee

Een volgende logische stap is dat dit onderzocht gaat worden en zodra wij hier meer informatie over krijgen gaan wij dit natuurlijk vervolgen. Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd, mijn persoonlijke ervaring is dat thee een positief effect heeft op mijn gewicht en mijn gezondheid. Hoe meer onderzoek hier naar wordt gedaan, hoe beter want momenteel is het allemaal nog net iets te speculatief.

Dit is dan ook voor het eerst in twee jaar dat wij aandacht besteden aan groene thee in combinatie met overgewicht want het is te veel een trend, zowel online als offline zonder een goede wetenschappelijke onderbouwing.

Bron: Science Daily

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *