Opening T-Spot Pop-Up store

Have you found your T-Spot?

De T-spot, de naam zegt het al thee en t-shirts, is een pop-up-store waar je kunt genieten van een kop thee met heerlijke zoetwaren en kunstzinnige t-shirts van jonge dynamische ontwerpers kunt aanschaffen.

De pop-up-store ook wel flitswinkel genaamd maakt geen gebruik van dure inrichting omdat deze snel moet worden opgebouwd en zodra de eigenaar een nieuwe huurder heeft gevonden weer direct worden ingepakt. ‘Pop-up-store’ moet het antwoord zijn op leegstand van winkelpanden hierdoor voorkom je lelijke leegstand en de tijdelijke winkels betalen nauwelijks huur, hierdoor kan iedereen voor die tijd tevreden zijn.

De opening

Vrijdag 21 oktober was het dan zover, de opening van de T-spot. Zoals het hoort is ook deze Pop-up-store low budget ingericht maar wanneer je hier doorheen kijkt zie je de conceptmatige gedachte van Project Leefstand. Project Leefstand bestaat uit het koppel Alex Danger Falk en Charlotte Paull, creative mensen opzoek naar avontuur en uitdagingen. Bij binnenkomst werd je onthaald met een heerlijke zelfgemaakte cocktail bestaande uit: ice tea gemaakt van de smaak van Rosehip en Organic Green van het theemerk Original First Tea, versterkt met natuurlijke extracten en afgeblust met Prosecco.

T-spot is gebaseerd op een moment van rust en genieten van de creatieve omgeving onder het genot van een kopje biologische thee met aanvullende heerlijkheden. De kleurrijke t-shirts aan de wanden met ieder hun eigen boodschap zijn een lust aan het oog.

Wanneer ik in gesprek raak met één van de jonge ontwerpers verteld zei mij dat een vereiste van Leefstand was dat de t-shirts uit gerecycled materiaal moeten bestaan en speciaal ontworpen moesten zijn voor de T-spot, door de kleine oplage ben je verzekerd van een uniek t-shirt. Ook als je onderweg bent en geen tijd hebt voor een rust moment maar wel wilt genieten van een lekkere kop thee dan is er tevens de mogelijkheid voor een Tea to Go.

Tea to Go

De bekers zijn gemaakt van afbreekbaar materiaal waar Leefstand de boodschap meegeeft dat hip en eigentijds zeker samengaan met duurzaam- en gezondheid. Op de tafels staan standaards met leuke tips van hergebruik van je theezakje en zelfs een klein zandlopertje van drie minuten die precies aangeeft wanneer je je theezakje uit het water kunt halen. Naast de verkoop van t-shirts zijn er diverse andere eigentijdse producten te verkrijgen als originele tassen, oorbellen en een groot gedeelte uit het thee assortiment van Original First Tea.

T-spot is (voorlopig:) gevestigd aan de West-Kruiskade 95 te Rotterdam. Wanneer je in de buurt bent is het zeker de moeite waard om binnen te lopen want pop-up- stores are hot en waar Amerika ons als voorging wordt het ook een hype in Nederland.

Met dank aan Leefstand.wordpress.com / www.firsttea.com voor het artikel en de foto’s. Wij wensen iedereen van de T-Spot heel veel succes met dit fantastische initiatief!

 

Plaats een reactie