Principe-akkoord thee cao Sara Lee

De vakbonen FNV Bondgenoten en CNV hebben een onderhandelingsresultaat met Sara Lee, moederbedrijf van Douwe Egberts bereikt over een cao voor 19 maanden en een diensten-cao voor 13 maanden. De belangrijkste eisen van de vakbonden zijn ingewilligd. Bij Sara Lee/DE werken 2300 mensen.

Het om twee cao’s, een voor de sectie Koffie en Thee en een andere voor de ondersteunende diensten. De loonsverbetering is voor de Koffie en Thee 3,25% over 19 maanden, per 1 juli 2,25% en in februari 2012 nog eens 1%. Bovendien krijgen de mensen een eenmalige uitkering van 2,25% over het loon tussen januari en juli dit jaar. De lonen voor de medewerkers bij de ondersteunende diensten gaan per 1 juli 2,25% omhoog. Naar de mogelijkheden van deeltijdpensioen voor deze werknemersgroep doen werkgever en bonden de komende tijd onderzoek.

Boventallige medewerkers zullen intern worden herplaatst op passende vacatures. En boventalligheid wegwerken altijd voorrang krijgt in het beleid van aannemen van uitzendkrachten of tijdelijke inleenkrachten. Tevens is afgesproken dat er ruimte wordt gecreëerd voor arbeidsplaatsen voor Wajongers.

Het onderhandelingsresultaat wordt op 27 en 28 juni ter goedkeuring voorgelegd aan de leden in Utrecht, Schaarsbergen en Joure.

bron: FNV Bondgenoten / CNV Vakmensen, 21/06/11

 


Plaats een reactie