T-sac theefilter

T-sac papieren theefilters zijn een ware revolutie op het gebied van gebruikersgemak bij het zetten van losse thee. Je kunt de T-sac theefilter vullen met losse thee of kruidenthee naar keuze en hang deze in een theepot. Vervolgens klem je met de deksel van de theepot de T-sac vast. En als de thee klaar is kun je de T-sac gemakkelijk weer verwijderen door aan het uiteinde te trekken.

De T-sac biedt ten opzichte van bijvoorbeeld een thee-ei of een theelepelklem veel meer ruimte voor de thee om te ontvouwen en zo worden de aroma’s en gezonde stoffen beter afgegeven. De meeste fijne zwarte theeen kunnen prima in een thee-ei of theelepelklem maar de grovere soorten groene of witte thee bijvoorbeeld hebben veel meer ruimte nodig om zich te ontvouwen.

Nog meer voordelen van de T-sac

 • Geen losse blaadjes meer in uw theewater
 • Optimale smaak door de neutrale T-sac, bij een thee-ei of in een theepot filter wil er nog wel eens de smaak van een eerdere thee achterblijven.
 • Biologisch afbreekbaar, geen belasting voor het milieu.

Optimaal en met het grootste gebruikersgemak genieten van uw losse thee of kruidenthee.

7 gedachten over “T-sac theefilter

 1. Het is inderdaad handig, zo’n zakje. Ik vind het niet fijn voor de thee. Maar het is een gevoel denk ik. Het liefst zie ik de blaadjes in mijn kopje vrolijk op en neer dansen. Waar ik de T-sac wel voor gebruik is bijvoorbeeld zoethout. Als ik de thee een beetje wil ‘opleuken’ met een smaakje dan kan ik het zakje er snel weer uit halen. Ook gebruik ik het wel voor de soep, Als ik bepaalde kruiden kort wil laten mee trekken(kruidnagel, kardemom etc etc)

 2. Ik heb de blaadjes ook bijna altijd los in mijn kommetje, vindt het een een leuk gezicht en niet erg als ik af en toe een blaadje mee naar binnen drink 🙂 Super, erg bruikbaar de tips voor “pakkingen” … als toevoeging hierop, kamillethee kun je ook gebruiken voor een ontstoken oog.

 3. Kamille moet eigenlijk iedereen in ze thuis apotheek hebben. Het is het goud van de natuur. Ik denk dat ik er maar eens een blog over maak. Het is een hulp voor héél veel kwaaltjes! Jaren geleden was ik in Kosovo en daar heb ik het kruid ’s middags geplukt in de bergen. De mensen vonden het maar vreemd. ’s avonds brandde één van de dames zich aan haar onderarm aan een kokend hete pan. Van katoenlappen gedrenkt in afgekoelde kamille thee heb ik een zwachtel gemaakt. De pijn verdween direct. Wat waren die buitenlandse (berg)dames verbaast zeg. Het is super ontsmettend. De volgende dag ging iedereen kamille plukken ha ha ha

  1. In de westerse wereld is de kennis en het gebruik van kruiden en planten steeds meer naar de achtergrond verschoven, maar zo zie je maar weer hoe bruikbaar kruiden etc uit de natuur zijn. Wel grappig dat zelfs in eigen regio de bergdames niet meer op de hoogte waren van de bruikbaarheid van de natuur om zich heen en dat jij ze daar bij kon helpen + 1 🙂

 4. Ik gebruik al jaren de t-sac. Vind het heel handig voor een kop thee, en de zakjes laten geen smaakje achter. Ik heb ze ook op mijn werk, en zo kan ik nog eens een zakje uitdelen 🙂

  Een thee-ei gebruik ik juist voor de wat grovere thee (ik heb wat groter ei), en niet zoals in dit stukje voor de fijne thee, omdat ik juist denk dat door het vacuum in het zakje (zuigt dicht) de thee niet kan ontvouwen. Misschien toch eens proberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *