Thee applicaties voor Google Android

Met de komst van de vele verschillende smartphones met verschillende besturingssystemen zijn er veel leuke, handige en efficiënte thee applicaties beschikbaar. Het merendeel van deze (thee) applicaties, ook wel apps genoemd zijn gratis. Echter zijn er ook thee applicaties waarvoor betaald moet worden, maar met een bedrag van meestal minder dan € 2,00 is dit meer dan de moeite waard.

Ik heb zelf een Samsung Galaxy S waarop als besturingssysteem Google Android draait. Ik maak al een aantal maanden gebruik van een aantal thee applicaties waaronder tea timer (gratis app, soort alarm wekker voor bij het zetten van thee). Afgelopen week heb ik meerdere thee applicaties gedownload voor mijn Smartphone. Deze thee applicaties heb ik uitgebreid getest en kritisch bekeken.

Wat blijkt, er zijn ontzettend vele leuke en handige thee apps beschikbaar voor Google Android Smartphones. Waaronder ook een aantal E-books over thee, soms gratis maar meestal niet. Het merendeel van de thee applicaties zijn wel zo genaamde teatimers (alarm wekkers voor het zetten van thee). Een van de prettigste en gemakkelijk te gebruiken app is een app genaamd tea timer (hoe kan het ook anders).

Tea Timer

Een simpel maar mooi vormgegeven en prettig alarm, gemaakt door Ralph Gootee voor bij het zetten van thee. Met de tea timer kan je precies de trektijd van de thee bijhouden waardoor je precies weet wanneer je thee lang genoeg getrokken heeft. Zodra je begint met het zetten van thee kan je met de tea timer de trek tijd invoeren. Zodra de ingevoerde trek tijd voorbij is gaat het een alarm af. Het vervelende is dat dit een zacht alarm is waardoor je je mobiel bij de hand moet houden. Want als je in een andere kamer zit hoor je het alarm niet. Verder heb ik nog geen mankementen kunnen vinden.

Conclusie, tea timer laat alle andere ver achter zich. En is daarmee naar mijn mening een van de prettigste en beste tea timers.

Who’s Making The Brew?

Heb jij ook altijd ruzie over wie het volgende potje thee moet gaan zetten? Ik niet, toch zijn er hoogstwaarschijnlijk vele mensen die deze discussie vaak met vrienden, familie of collega’s voeren. Hierop heeft MorganDesign een oplossing bedacht. Namelijk de Who’s Making The Brew app. Met de Who’s Making The Brew app kan je bepalen wie het volgende potje, kopje, mokje moet zetten.

Het werkt vrij simpel. Zodra je de app opstart moet je mensen (players) toevoegen. Iedereen met een unieke naam. Wanneer je de mensen (players) toegevoegd hebt kan je simpel weg op run klikken. Je krijgt dan een draaiende theepot te zien. Zodra deze stopt krijg je te zien wie thee moet gaan zetten. Who’s Making The Brew is een gratis applicatie, die onder andere verkrijgbaar is in de market.

Conclusie, Who’s Making The Brew is een unieke en handige thee applicatie die erg leuk is als je met familie, vrienden of collega’s bent en veel thee drinkt.

Tea free

Tea free is een gratis thee applicatie, waarvan ook een betaalde variant verkrijgbaar is. Tea free is voor smartphones met Google Android als besturingssysteem, tea free is de meest uitgebreide thee applicatie die verkrijgbaar is. Tea free geeft jou de mogelijkheid een thee dagboek bij te houden. Met tea free kan je namelijk al je smaak notities en beoordelingen bijhouden.

Echter is dit niet alles wat je met tea free kan! Tea free is een zeer uitgebreide app met vele opties. Zo kan je met tea free ook de smaak notities en beoordelingen van anderen bekijken en deze opwaarderen door het klikken op de “i like” button. Ook kan je zelf comments geven op andermans notities en anderen kunnen dit ook bij jouw doen.

Verder kan je ook de bar codes van thee merken in winkels scannen zo dat je deze kan toevoegen aan je my tea lijst. In deze lijst bewaar je al je eigen smaak notities en beoordelingen. Dit zijn nog maar de meest belangrijke opties van tea free. Tea free is de gratis variant van tea plus. Tea plus kost € 0,73 . Dat valt dus dik mee voor een uitgebreide applicatie als deze. Met tea plus heb je natuurlijk een aantal meer opties. Zo kan je met tea plus ook foto’s bij je smaak notities en beoordelingen van jou favoriete thee doen.

Conclusie, tea free is een echte must have voor theeliefhebbers met een smartphone met daarop Google Android als besturingssysteem.

In dit artikel staan uiteraard niet alle thee applicaties voor smartphones met hierop Google Android, neem eens een kijkje in de market van Google Android.

En de Iphone dan?

Voor de mensen met een Iphone niet getreurd. Uiteraard hebben wij al een aantal thee applicaties op de Iphone getest en bekeken. Hierover komt er binnenkort ook een uitgebreid artikel van op de thee blog.

1 gedachte over “Thee applicaties voor Google Android”

Plaats een reactie