Thee encyclopedie

De Thee encyclopedie op Theeliefhebbers is de uitgebreidste Nederlandstalige encyclopedie over thee op het internet.

Er is een jaar aan gewerkt om zoveel mogelijk informatie  over thee te verzamelen en artikelen van te maken en nu staat hij op internet.

Alles wat jij wilt weten over thee en meer, vindt je in de thee encyclopedie! Je hebt keuze uit verschillende onderwerpen, hieronder vallen weer sub wiki’s en vaak zelfs daaronder ook weer sub wiki’s …… thee is nu eenmaal een drankje met een rijke geschiedenis waar zo veel over te schrijven is.

We blijven doorwerken aan de thee encyclopedie want hij is nog lang niet af, mocht je willen meehelpen dan kun je bij elk artikel mee discusseren.

Inhoudsopgave thee encyclopedie

Thee onderwerp Omschrijving
Thee algemeen Thee is een al eeuwen oude drank afkomstig uit China. In China wordt thee ook wel Cha genoemd. Thee is een warm aromatisch drankje getrokken van de gedroogde bladeren en knoppen van de thee plant.
Thee & lifestyle Thee is veel meer dan alleen een warm drankje van de blaadjes van de Camellia Sinensis theeplant. Thee is een onderdeel van vele lifestyle’en, diëten en gezondheids filosofieën en geloofsstromingen over de hele wereld.
Thee accessoires Voor een populair, veel en dagelijks gebruikt product als thee kan een breed scala aan thee accessoires natuurlijk niet ontbreken. Je hebt dan ook heel veel verschillende thee accessoires op de markt.
Thee geschiedenis Thee heeft een rijke geschiedenis met veel legendes maar ook met veel onduidelijkheden. Er zijn een paar dingen die wij zeker weten. Thee is een warme drank afkomstig uit China.
Theesoorten Theesoorten zijn alle bladeren gedroogd of niet gedroogd afkomstig van de Camellia sinensis of aanverwante die gebruikt worden voor het zetten van thee.
Geografisch De afgelopen eeuwen heeft de theeplant, Cammilia Sinensis zich over de gehele wereld verspreid. Thee wordt nu op meer dan 40 verschillende thee locaties verbouwd wat meer dan 3.400.000 ton losse thee oplevert per jaar.
Thee & gezondheid Thee wordt al eeuwen gedronken om verschillende redenen. Een van de meest bekende en voornaamste redenen is voor de gezondheid van lichaam en geest.
Thee & horeca Anno 2010 werd er door de Horeca al meer aandacht besteed aan thee in het algemeen en de theekaart en deze trend blijkt zich ook in grote mate door te zetten in 2011.
Thee zetten Elke theesoort wordt anders gezet echter blijft de essentie van het zetten van thee het zelfde. Thee zetten is niks meer of minder dan het laten trekken van thee bladeren van de theeplant in warm water.
Thee merken Er zijn tegenwoordig vele thee merken verkrijgbaar in Nederland. Vroeger had men in Nederland niet veel keuze tussen thee merken.
Thee literatuur Door de eeuwen heen heeft thee zich ontwikkeld tot een drank met een rijke geschiedenis. Hierover zijn er de laatste eeuwen vele verschillende thee boeken, spreuken / Quotes en gedichten geschreven.