Thee maakt medewerkers productief

Bedrijfscateraars die hun gasten verwennen met thee doen hun opdrachtgevers een groot plezier. Het drinken van thee kan namelijk leiden tot een grotere productiviteit. Dat zegt theespecialist Karel Thieme in een interview met Misset Catering.

‘Mensen die thee drinken’, aldus Thieme ‘zullen daar gedurende betrekkelijke lange tijd een opleving van ondervinden. Bij koffie werkt dat anders. De opleving die je daarvan krijgt, is van korte duur, daarna zak je weer een beetje in.’ Zijn conclusie: ‘Je zou kunnen zeggen dat thee goed is voor de arbeidsproductiviteit. Zeker bij goede thee is dat het geval.’

Thieme is ervan overtuigd dat thee in het bedrijfsleven een grotere rol gaat spelen. ‘Thee is de trend, in de horeca en thuis. Het bedrijfsleven zal niet achter blijven.’ Meer over thee in Misset Catering 2 dat begin april verschijnt.

Bron : Misset Horeca

Aanvulling van De Gebroeders T

Wij sluiten ons helemaal aan bij Karel Thieme. Koffie wordt in de westerse wereld  gedronken als boost tijdens de arbeid en hier kan ik over mee praten. Maar boeddhisten bijvoorbeeld gebruiken al sinds thee bestaat, thee om wakker te blijven tijdens de lange meditatie sessies. Thee heeft een langduriger effect waardoor je een gelijkmatige boost krijgt. Persoonlijk heb ik gemerkt dat deze langdurige boost van thee veel fijner is tijdens het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *