Thee spitten

Voor ik een nieuwe voorraad losse thee in het dorp ga halen moet ik van mezelf eerst eens mijn keukenla met thee uitspitten. Wat zit er nog  in, vroeg ik me af. Elke keer neem ik toch weer meer thee mee dan ik van plan was want er zijn zoveel lekkere smaken om uit te kiezen. Met als gevolg dat ik een tijdlang de rem er goed op gezet heb omdat ik meer thee in huis had dan een mens redelijkerwijs op kon drinken.

Vandaar dus eerst maar eens goed spitten in die la. Mmm lekker, ik heb toch nog wat jasmijnthee, het zakje bleek ergens achter te zijn gevallen. Verder kom ik groene thee met cactus en vijg tegen en ook de rooibos met mango en chili die ik eigenlijk te pittig vind.Oh, en in dat blikje zit die thee uit die mooie franse theewinkel die zo ontzettend lekker rook en zo ontzettend niet lekker bleek te zijn (enne, wanneer was die vakantie ook alweer….en hoelang kun je thee bewaren en waarin bewaar je die het best?).

Al ruimend kom ik er achter dat ik moeite heb om thee weg te doen die uiteindelijk niet zo’n succes bleek als gehoopt. Ik denk dan dat dat nog wel een keer op komt maar de realiteit is dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel soorten drink en die andere smaken snel in een vergeethoekje raken.

Dus ik sla spijkers met koppen en verban die geurende thee uit frankrijk naar het toilet waar het nu echt heerlijk ruikt. De mango-chili verdwijnt samen met nog enkele missers onverbiddelijk in de prullenbak en de groene thee met cactus en vijg drink ik vanmiddag nog op.

Goh, best wel leeg zeg die la, iemand suggesties voor een nieuwe smaak?

7 gedachten over “Thee spitten

 1. Hahah bekend probleem inderdaad. Wat een goed idee! Thee als lucht verfrisser in de wc! Ik zelf heb hier in de keuken ook allemaal open zakjes staan…

  Heb niet genoeg blikken, laat staan klepjes om de zakjes mee dicht te doen! Wat betreft suggesties zal ik voor de herfst lekker wat Pu-erh kopen, maar dat is mijn smaak 🙂

 2. HAHAHA een walk-in-closet voor thee!! Doet me denken aan Sex & the CiTea 😀

  Maar Jessica, goed idee zeg! Heb een tijdje geleden maar alles weggegooid wat ik eigenlijk niet meer lekker vond maar dit is een veel beter idee.
  Thanks voor de tip!

 3. Je hebt echt een prettige schrijfstijl! Ik gooi eigenlijk nooit thee weg..vind ik zo zonde. Zelfs de verkeerde thee in het verkeerde potje kan ik geen afstand van doen..zou het een ziekte zijn? ik gooi wel eens losse thee in bijvoorbeeld bewaardozen, je weet wel, die luxe dozen, waar ik het dan later weer uitklop en dan wel weggooi, zij het maar kleine hoeveelheden.

  1. Bedankt voor het compliment! Tja, thee weggooien voelt ook verkeerd maar die thee was al zo oud dat ik het toch niet mee aangedurfd had. Maar toen wist ik natuurlijk nog niet dat de broers T thee van een halve eeuw oud gingen drinken en daarbij het leven niet hebben gelaten…..haha. Oke, zo oud was die thee van mij natuurlijk niet maar die was dan ook niet ongeopend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *