Thee Video Friday: Met David Lee Hoffman en Where’s the Tea!

Welkom bij alweer de zesde editie van Thee Video Friday! Elke vrijdag vermakelijke, spraakmakende & educatieve video’s over thee. Lees hier meer over Thee Video Friday.

Voor de zesde editie van Thee Video Friday hebben wij twee leuke en unieke thee video’s uitgekozen. De eerste thee video is een educatieve video waarin David Lee Hoffman thee Pioneer, autoriteit en bekend van de thee documentaire all in this tea zijn kennis deelt over thee met Samovar Life. Dit terwijl hij een aantal theesoorten bereid en proeft samen met Jesse Jacobs. In het filmpje gemaakt door Samovar Life met als gastheer (en oprichter van Samovar Life) Jesse Jacobs verteld David Lee Hoffman een aantal dingen over thee zoals: Hoe hij kennis maakte met thee, waarom pu-erh volgens hem zo populair is en dat de meeste pu-erh soorten allang niet meer van eeuwen oude thee bomen geplukt worden die op hoge hoogtes groeien, maar dat dit vooral het werk is van goeie marketing.

De tweede video is een grappige thee video gemaakt door skippyshorts die voor hum sketches veel gebruik maken van poppen. De thee video gaat over twee doodgewone (afgezien van het feit dat zijn collega een pop is) zogenaamde pencil pushers, die aan het werk zijn op kantoor.  De dag verloopt prima, tot dat ze tot de verschrikkelijke conclusie komen dat de thee op is!

David Lee Hoffman is een ondernemer en thee kenner uit Californië. David bracht tijdens zijn jeugd vier jaar door in Nepal met Tibetaanse monniken waar hij ook bevriend raakte met de Dalai Lama en bekend werd met de lekkerste soorten thee ter wereld.  Toen hij terug keerde naar de U.S kon David niks anders vinden dan thee in theezakjes, waarop hij besloot te reizen naar China opzoek naar losse kwaliteitsthee. In de thee documentaire all in this tea neemt  David Lee Hoffman je mee naar China op zijn zoektocht naar echte thee!

De komedie video met de titel ”Where’s the Tea?” is geüpload door skippyshorts op 12 mei 2011. Skippyshorts staat vooral bekend om zijn sketches met poppen.

Voor alle thee video’s, hebben wij de video blog aangemaakt. Een archief waar je in een oogopslag alle blog posts met daarin thee gerelateerde video’s kan zien. Ook kan je een kijkje nemen op het De Gebroeders T Youtube kanaal, waar je deze twee video’s ook terug kan vinden. Tot volgende week, en alvast een prettig weekend, met hopelijk eindelijk een beetje fatsoenlijk weer!

2 gedachten over “Thee Video Friday: Met David Lee Hoffman en Where’s the Tea!

  1. Weer leuke video’s gekozen Ranan, leuk! Van filmpje 1 krijg ik enorme dorst 🙂 gelijk even een lekker kopje Taiping Houkui proberen, heb jij hem al geproefd?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *